Naslovna Zabava Zanimljivosti Ged putovati? Neos Marmaras – lepota koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Ged putovati? Neos Marmaras – lepota koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Neos Marmaras je najrazvijenije i najposećenije letovalište na Sitoniji, “drugom prstu”. Odlike Neos Marmarasa su čisto more na dve duge peščane plaže, gradska plaža i plaža Paradiso beach. Oduševiće vas mnoštvo malih uvala, a u čijem zaleđu se nalazi borova šuma.
Destinacija je stvorena za porodice koje traže odmor i opuštanje, ali i za mlade parove željne istraživanja skrivenih i netaknutih plaža. Pored fantasticnih plaža koje su godinama dobitnici evropske plave zastavice, Neos Marmaras ima i bogat noćni život, a od mnoštva kafića, restorana i taverni, sigurno ce te naći nešto po vašem ukusu.
Istorija Neos Marmarasa datira još iz antičkog vremena. Ekspanzija grada kreće početkom XX veka, kada se na Halkidiki masovno naseljavaju izbeglice iz Turske. Nove pridošlice i lokalno stanovništvo su se sjedinili, i meso dobija ime Neos Marmaras, što u prevodu znaci Novi Marmaras.

Priroda Sitonije, svo njeno bogatstvo, mnoštvo skrivenih plaža i uvala, borove šume, nepregledni maslinjaci, prijatna klima, čine Neos Marmaras sve traženijom destinacijom ovog dela Halkidikija.

Exit mobile version