Naslovna Sandžak Novi Pazar Gašić: Situacija, zbog kiše i poplava teža u Tutinu nego Novom Pazaru

Gašić: Situacija, zbog kiše i poplava teža u Tutinu nego Novom Pazaru

gasic:-situacija,-zbog-kise-i-poplava-teza-u-tutinu-nego-novom-pazaru

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je, zbog obilne kiše i poplava na području Novog Pazara i Tutina danas bilo više intervencija.

Gašić je kazao da je „situacija u Tutinu teža nego u Novom Pazaru“, te da je došlo i do „izvlačenja jednog auta u kome je bilo dvoje ljudi i čišćenja podruma“, saopštilo je ministarstvo unutršnjih poslova (MUP).

„Reka se povukla, u ovom trenutku intervenišemo kako bismo pomogli građanima Tutina da izvuku vodu iz podruma“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, u Novom Pazaru situacija je takođe pod kontrolom a sve je očišćeno.

Ukazao je na probleme koji su „godinama prisutni“, a kako je dodao, „posebno u poslednje vreme kada je došlo do klimatskih promena“.

„Problem je što se ne vodi dovoljno računa o rekama, što su one postale mesta za bacanje smeća, zbog čega dolazi do zagušenja i onemogućavanja normalnog toka u slučaju većih padavina“, kazao je Gašić.

Gašić je istakao da su, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar odbrane Miloš Vučević obišli Novi Pazar i Tutin.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version