Garderoba, parfemi i arome za nargile otkriveni u dubinskim kontrolama

Carinici su tokom nekoliko prethodnih dana, u saradnji sa policijom, u dve dubinske kontrole, u okolini Kraljeva i Raške otkrili i privremeno zadržali veliku količinu krijumčarene robe čija je vrednost procenjena na preko 1,5 miliona dinara. U oba slučaja reč je o robi za koju se sumnja i da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

U prvom slučaju je 16. novembra 2017. godine, na putu Raška-Kraljevo zaustavljen teretni kombi bjelopoljskih registarskih oznaka, natovaren robom turskog porekla, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mesta, kombi je sproveden do carinskog terminala Raška, gde je utvrđeno da se u njemu nalazi oko 200 ženskih kožnih i krznenih jakni i drugih delova garderobe, preko 50 ženskih torbi, više od 30 pari obuće sa oznakama poznatih svetskih brendova, preko 200 parfema za koje se takođe sumnja da su kopije, kao i 70 kilograma različitih aroma za nargilu.

Dva dana kasnije, 18. novembra 2017. godine, kod mesta Bogutovac u okolini Kraljeva je zaustavljen teretni kombi beogradskih registarskih oznaka, u kome je pronađena mahom sportska garderoba bez prateće dokumentacije, dokaza o poreklu i plaćenim dažbinama.

Za taj tovar se takođe sumnja da je reč o robi koja povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki „Adidas“ i „Nike“, zbog čega je postupak prekinut i privremeno je zadržano preko 100 kompleta muških i ženskih trenerki, dukserica i donjih delova trenerki.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO