Galatasaray slab za Madridjane. Nula u Malagi.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-GALATASARAY

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona madridski Real je pred svojim navijačima savladao Galatasaraj sa 3:0 i sa velikom prednošću odlazi na revanš koji je na programu sledećeg utorka.

Prilično hrabro je u ovu utakmicu ušao Galatasaraj, ali mu se to nikako nije isplatilo pošto je već u 9. minutu primio prvi gol i to posle odlične kombinacije Ezila i Kristijana Ronalda koji je doveo svoj tim u vođstvo. Pretili su gosti najviše preko Altintopa, Drogbe i Snajdera, ali prilično jalovo, dok je domaći tim bio više nego konkretan i koristio je gotovo sve prilike. Lopta je u 29. minutu sa desnog krila od strane Mikaela Esijana stigla do usamljenog Karima Benzeme koji tu priliku nije propustio da duplira vođstvo “kraljevskog kluba”. Poslednji zanimljiv detalj u prvom poluvremenu viđen je u 44. minutu kada je Ebue propustio vrlo dobru šansu.

Zanimljivo je da je u poluvremenu u svlačionici ostao Snajder, a umesto njega u igru je ušao Gokan Zan. Sve do 62. minuta nije bilo previše uzbuđenja, kao da su obe ekipe bile zadovoljne trenutnim rezultatom, a onda je odjedno sevnula odlična akcija Madriđana koju nije uspešno završio Di Marija. Ono što nije pošlo od ruke jednom Argentincu jeste drugom desetak minuta kasnije pošto je Iguain, koji je nešto pre toga zamenio Benzemu, odlično reagovao na centaršut Ćabi Alonsa donevši tako Realu ogromnih 3:0.

Pored ubedljivog poraza Galatasaraj može da zabrine podatak da u revanšu neće moći da računa na jednog od najboljih igrača u ovoj sezoni Buraka Jilmaza, koji je u ovom meču zaradio drugi žuti karton. Čak i da nije tako teško je verovati da bi klub iz Istanbula uspeo da nadoknadi tri gola manjka i to bez postignutog pogotka u gostima, tako da Real već sada može da razmišlja o poslednjoj prepreci do finala Liga šampiona.

Zanimljivo je da je u poslednjim momentima utakmice Serhio Ramos namerno šutnuo loptu posle sudijskog zvižduka kako bi dobio žuti karton i tako suspenziju odradio u revanš meču sa Galatasarajem odnosno očistio kartone pred polufinalne duele.

Malaga CF v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Quarter Final

Malaga i Borusija iz Dortmunda odigrali su miroljubivih 0:0 u prvom četvrtfinalnom duelu Lige šampiona pa će o pobedniku ovog dvoboja odlučiti utakmica u Dortmundu koja je na programu seldećeg utorka.

Iako nije bilo pogodaka u prvih 45 minuta viđen je prilično dobar fudbal, ređale su se prilike na obe strane, čak se jednom i tresla mreža, ali je gol Borusije u 24. minutu poništen zbog ofsajd pozicije Levandovskog. Odličnu partiju u tom delu igre, kao i tokom celog meča, pružio je Neven Subotić pošto je zaustavio nekoliko opasnih napada domaćeg tima.

Gotovo identična slika viđena je i u drugom poluvremenu, udarci i dobre šanse su se nizali na obe strane, ali su Kabaljero i Vajdenfeler uz pomoć svojih odbrambenih igrača uspevali da sačuvaju svoj gol.

Koliko je utakmica bila izjednačena najbolje govori podatak da je posed lopte bio 50-50, a da su obe ekipe imale po sedam udaraca u okvir gola.

Nerešenim ishodom svakako zadovoljniji mogu da budu gosti koji će sledećeg utorka pred svojim navijačima pokušati da obezbede plasman u polufinale Lige šampiona.

http://www.dailymotion.com/video/xypv6z_malaga-0-0-borussia-dortmund-highlights_sport

izvor: SportKlik

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO