Galata stigla, veliko obezbeđenje

Košarkaši turskog Galatasaraja čarter letom iz Istanbula stigli oko podneva u Beograd i pod izuzetnom jakim obezbeđenjem sprovedeni su u hotel.

Ekipu iz Istanbula, na čelu sa trenerom Erginom Atamanom, ali i srpskim igračima Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim, u ime domaćina dočekao je direktor Crvene zvezde Davor Ristović.

Policajci, uniformisani i u civilu, blokirali su dolazni peron na aerodromu, a delegacija Galatasaraja, u dva autobusa, uz jako policijsko obezbeđenje sprovedena je u hotel. U jednom autobusu su bili igrači i stručni štab, a u drugom članovi uprave,

Koliko srpska policija ništa ne prepušta slučaju jasno se vidi i u tome što je na delu autoputa do aerodroma policija raspoređena na svakih stotinak metara, dok je po jedno policijsko vozilo na svakom od izlaza.

Mere bezbednosti u Beogradu su na najvišem mogućem nivou, već od petka ujutros policija je pojačala kontrole na prilazima glavnom gradu. Osim pripadnika Žandarmerije i beogradske policije, u pripravnosti su i Specijalna antireroristička jedinica i Protivteroristička jedinica.

U ulicama oko „Kombank arene“, kao i na maršruti od hotela gde su smešteni igrači Galatasaraja dodatno su angažovani i policajci u civilu.

Takođe, najavljena je rigorozna kontrola ispred „Arene“, kapije dvorane otvaraju se od 18.30 sati, a niko bez ulaznice neće moći da priđe ni blizu. Na ulazima će navijačima biti oduzimani svi tvrdi predmeti poput upaljača ili metalnog novca.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja biće pod posebnim nadzorom i Evrolige, a o tome najbolje svedoči činjenica da će duel uživo posmatrati direktor takmičenja Dijego Gijen.

Sve ulaznice su rasprodate za samo dva sata, što znači da će duel pratiti blizu 20.000 gledalaca, koje je na fer i sportsko navijanje pozvao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Duel srpskog i turskog predstavnika u elitnom takmičenju proglašen je utakmicom visokog rizika, pošto je uoči prethodnog duela istih rivala u Istanbulu, u grupnoj fazi, 21. novembra, došlo do sukoba u kojem je ubijen navijač ’crveno-belih’ Marko Ivković.

Utakmica trećeg kola Top16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se od 21 čas.

Sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO