Gaćinović: Voleo bih da je pobedio fudbal

Trener fudbalera Novog Pazara Vladimir Gaćinović rekao je večeras posle poraza od Crvene zvezde (1:2) u 11. kolu Mozzart Bet Superlige da bi voleo da je na toj utakmici pobedio fudbal.

“Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu po njihovoj desnoj strani, probijali su nas Osman Bukari i Marko Gobeljić. Imali smo vođstvo, oni su izjednačili na 1:1, a ostalo ne bih komentarisao. Volim da budem dostojanstven kada je teško i kada je dobro. Voleo bih da je pobedio fudbal, da je pobedila bolja Crvena zvezda, ali ne mogu da budem toliko veliki da komentarišem sve što se desilo. Jednostavno, neću. Čestitam rivalu na pobedi i želim im dalji uspeh u prvenstvu i Evropi. Velika su ekipa, bila nam je čast da ih ugostimo i odigramo utakmicu. Za jedan mali Novi Pazar, za mali klub koji raste iz dana u dan, za mali grad. Nismo baš očekivali takvo iskustvo, ali ja učim moje igrače da trpe i nepravdu. Oni to stojički podnose. Voleo bih da se više igrao fudbal. Ako želimo da napredujemo u Evropi, ne smeju da nam se dešavaju neke stvari, koje mi se nisi svidele. To mogu otvoreno da kažem, ali ne želim da umanjim pobedu Crvene zvezde”, rekao je Gaćinović.

Iskusni stručnjak, kojem je pre meča uručeno priznanje Mozzartsporta za najboljeg trenera meseca avgusta, nije želeo da dodatno komentariše svoje nezadovoljstvo.

“Ako bih nešto rekao, dobio bih drakonsku kaznu. Što se nas tiče, možda smo mogli i malo bolje da odigramo, ali dali smo koliko smo mogli. Više nismo mogli. Bili smo blizu. Mislim da smo na dobrom putu”, zaključio je Gaćinović.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević izrazio je zadovoljstvo zbog važnog trijumfa.

“Krenulo je kako nismo želeli. Posle kornera nismo bilo agresivni u bloku i primili smo gol. Sve te duele u defanzivnom delu smo pogubili na prvoj ili drugoj lopti. To mi se nije svidelo. Iz situacije koju smo spremali, iz superiornosti na drugoj stativi dali smo gol i imali u prvom poluvremenu dobre prilike preko Gelora Kange i Osmana Bukarija. Mogli smo još tada da preokrenemo. Na poluvremenu smo pričali da ne smemo da dozvolimo šanse pred našim golom. Imali su oni situaciju odmah iz kontre, kao i još nekoliko napada, gde su mogli da nas kazne. Teško se igra protiv niskog bloka u zoni. Isplatilo nam se forsiranje centaršuteva i ubacivanje visokih igrača. Posle centaršuta smo postigli i gol za pobedu. Prezadovoljan sam odnosom igrača. Bitno je osete da je potrebno da pobeđujemo u serijama”, naveo je Milojević.

On je dodao da je Aleksandru Dragoviću trebao predah jer igra konstantno i da je zbog toga ostao na klupi.

“Uvek igra po 90 minuta, a već smo odmarali Nemanju Milunovića. Ušao je u finišu da pomogne iskustvom”, pojasnio je Milojević.

Novi Pazar u 12. kolu gostuje lazarevačkoj Kolubari, dok Crvena zvezda dočekuje ekipu Napretka iz Kruševca.

M. Minić

Foto: A. Nićiforović

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO