Gaćinović pred Mladost: Zaista utakmica polusezone (petak, 17.00)

Trener fudbalera Novog Pazara Vladimir Gaćinović rekao je danas, uoči meča 13. kola Super lige Srbije sa gostujućom ekipom Mladosti, da ceni rivala i da je svestan koliko napora i truda treba uložiti za dobar rezultat.

“Često sam pred neke utakmice govorio kako su važnije od drugih, ali za mene je ovo najbitnija u polusezoni. To je zbog atmosfere u klubu, položaja na tabeli, naših daljih aspiracija i želja. Lakše je raditi kad su rezultati pozitivni, kao do sada”, rekao je Gaćinović.

Novi Pazar je vezao dva poraza u prvenstvu, nakon serije od sedam trijumfa, a Mladost je pobedila samo jednom u poslednjih šest kola.

Pazarci su šesti na tabeli sa 21 bodom, dok Lučanci na 14. mestu imaju devet osvojenih bodova.

“Nezgodni su i znaju da iznenade, što je osetila Vojvodina u Novom Sadu. Kvalitetno smo trenirali tokom takmičarske pauze, ali i odmorili. Imali smo dva, tri dana napornih treninga i ušli smo u mali zamor. Nadam se da smo se osvežili, da ćemo biti na očekivanom nivou i da ćemo ostvariti povoljan ishod”, kazao je Gaćinović.

On će računati na sve kandidate za tim, iako u prethodnim danima na treningu nije imao krilo Mitra Ergelaša, koji bio angažovan u mladoj reprezentaciji Srbije.

Streteg Novopazaraca ocenio je da Mladost ima više odličnih igrača, a da Milan Bojović nije slučajno najbolji strelac u istoriji elitne lige Srbije.

“Uvek je opasan i malo mu treba da zatrese mrežu. Sigurno da treba obratiti pažnju na njega, a nije jedini. Dosta je mladih i kvalitetnih igrača, ali moramo da se usresredimo na nas. Potrebno je da anuliramo njihove dobre i istaknemo naše dobre strane”, zaključio je Gaćinović.

Vezni fudbaler Novog Pazara Sead Islamović istakao je da postoji imperativ pobede protiv Lučanaca.

“I protiv najjačih idemo na ceo plen, pa zašto ne bismo i sutra. Dobro i marljivo smo trenirali. Baterije su pune. Apsolutno smo spremni za pobedu, u utakmici koju može da odluči borba na sredini. Moramo da uđemo agresivno. Oni se dugi niz godina specifično brane na tom delu terena, ali nas je stručni štab pripremio na to”, naveo je Islamović.

Novi Pazar i Mladost igraju u petak od 17.00 pred praznim tribinama Džaizkoin arene.

M. Minić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO