Naslovna Sandžak Prijepolje Funkcioner SDA dočekao haškog optuženika Vojislava Šešelja u Prijepolju! (video)

Funkcioner SDA dočekao haškog optuženika Vojislava Šešelja u Prijepolju! (video)

Prijepolje – Prije desatak dana predsjednik SRS, Vojislav Šešelj došao je u posjetu manastiru Mileševa povodom proslave Savindana gdje ga je episkop Eparhije mileševske Filaret, odlikovao ordenom Bijelog anđela prvog reda.

Preko sandžačkih web portala građani Sandžaka su u velikoj mjeri negodovali ovom činu. Ono što je prošlo skoro nezapaženo, je i srdačno rukovanje i pozdravljanje sa Šešeljom od strane Zeldža Hurića.

Zeldžo Hurić je bio dugogodišnji funkcioner partije Rasima Ljajića, kojeg je napustio, a u posljednje vrijeme je aktivan na funkciji “senatora” Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Na tu funkciju ga je doveo nelegalni i nelegitimni funkcioner BNV-a, Esad Džudžo, koji je 4 godine vodio Vijeće bez izborne volje Bošnjaka i protivno zakonskim i statuarnim odredbama.

Esad Džudžo je novom mandatu BNV nelegalno izabran za potpredsjednika BNV, kada je Ugljaninova partija održala navodni nastavak sjednice skupštine, skriveno od opozicije, na nepoznatoj lokaciji i u nepoznato vrijeme.

Također u novom mandatu, Džudžo je nastavio voditi projekte udžbenika na bosanskom jeziku, u privatnoj režiji (BNV će uplaćivati novac njegovoj organizaciji CBS za ovaj projekat), ovaj put uz vidni sukob interesa, nakon skandala sa karikaturom Poslanika, a.s., i pjesmama o Savi i božiću u bošnjačkim udžbenicima.

Da li će BNV osuditi ovaj čin i ograditi se od čina svog “senatora”, ostaje da vidimo.

Exit mobile version