FUDBAL: Gase se klubovi u Srbiji!

Ono o čemu se duže vremena po fudbalskim krugovima pričalo, dobilo je ovih dana epilog. FK Jagodina bivši član prvog stepena našeg fudbala, osvajač Kupa Srbije i u tri sezone učesnik kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope prestao je da postoji!

Vest može biti neočekivana, ali je logični splet nefudbalskih okolnosti koji su pratili ovaj klub i koji je tipičan primer naše fudbalske svakodnevnice. Klub pritisnut više milionskim dugovima, tužbama bivših fudbalera platio je ceh katastrofalnoj politici koju su vodili i i koju i dalje vode isti klupski čelnici uz pomoć Grada.

FSS je klub suspendovao i nametnuo mu zabranu registracije igrača do izmirenja dugova, kako od toga nije bilo ništa, klub je polako ali sigurno počepo da rezultatski tone u svim kategorijama.

Od člana Prvog fudblaskog ranga dospeo je do trećeg stepena ove sezone odnosno do Srpske lige grupa “Istok”. Takodje je i u mladjim kategorijama beležen rezultatski sunovrat.

Fudbal u Jagodini igraće se ipak u trećem stepenu zahvaljujući odluci FSS da taj rang proširi na 18 klubova, kako bi se spasilo ispadanja FK Tabane 1970 filijala sad već ugašene FK Jagodine. Ovo je neophodno kako bi se ipak igrao srpskoligaški fudbal u Jagodini i kako bi pod novim imenom i novim žiro-računom formirao novi klub u Jagodini.

Iste muke muče i FK Novi Pazar, FK Borac, FK Sloboda i ukoliko se ne desi nešto neočekivano i ovi klubovi mogli bi da dožive sudbinu Jagodinaca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO