FSS: Ostavka Ćurčića, ostavka Miloševića

353

Radovan Ćurčić više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a Savo Milošević više nije direktor reprezentacija.

Radovan Ćurčić više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Dosadašnji selektor podneo je ostavku na ovu funkicju, a “orlovi” bi uskoro trebalo da dobiju novog trenera koji će sedeti na klupi na tri predstojeća prijateljska duela. Mediji su protekle nedelje pisali da je Slavoljub Muslin najbliži selektorskoj ulozi, a iskusni stručnjak je potvrdio da je u pregovorima sa FSS.

Ćurčić je krajem 2014. nasledio Dika Advokata, ali nije uspeo da obezbedi plasman na EP 2016. Nacionalni tim se okuplja 23. maja i odigraće prijateljske utakmice sa Kiprom u Užicu, 25. maja, potom će u Novom Sadu dočekati Izrael 31. maja, a onda će u Monte Karlu, 5. juna odmeriti snage sa selekcijom Rusije.

“Posle razgovora sa odgovornim ljudima u Fudbalskom savezu Srbije i moje procene da ne postoje ambijent i puna podrška u kojima bih mogao da ostvarim ono u šta sam čvrsto verovao, plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, želim da se zahvalim, pre svega, igračima na posvećenosti i profesionalnom odnosu, kao i mojim najbližim saradnicima i svim ljudima koji su verovali u moj rad. Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u predstojećim kvalifikacijama, da ostvari želje svih nas i plasira se na Svetsko prvenstvo” rekao je Radovan Ćurčić.

Nedugo zatim, ostavku na mesto direktora reprezentacije podneo je i Savo Milošević.

izvor: N1