Naslovna Sport Fudbal Francuska slavi Sakoa ! Ronaldo het-trikom raspšio snove Švedjana

Francuska slavi Sakoa ! Ronaldo het-trikom raspšio snove Švedjana

31

Čini se da su ove utakmice baraža za SP u Brazilu bile zanimljivije od skoro svih utakmica koje su se igrale u kvalifikacijama, tj. takmičenja u grupama. Prvo utakmice koje su odigrane u petak su nagovestile veliku neizvesnost u revanšu, osim možda na utakmici izmedju Grčke i Rumunije. Tako je i bilo.

Grci su i na gostovanju pokazali da mnogo više zaslužuju put u Brazil od svojih rivala. Poveli su već u 23. minutu preko sjajnog Mitroglua, a konačnih 1:1 postavio je Torosidis autogolom u 55. minutu. Tim rezultatom se i završila utakmica, a samim tim smo dobili prvog putnika u Brazil iz baraža.

Ni Hrvatima nije bilo toliko teško, mada se činilo da će nakon što je postigao gol u 27. minutu, Mandžukić biti tragičar domaće ekipe jer je već u 38. minutu dobio crveni karton i tako ostavio svoje saigrače da igraju celo drugo poluvreme sa igračem manje. Ali sve nade Islandjana srušio je Dario Srna golom za 2:0, na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu utakmice. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice, kojim je Hrvatska overila svoju vizu za Brazil.

Derbi utakmica baraža igrala se izmedju Švedske i Portugala. Prva utakmica, koja je završena minimalnom pobedom Portugala bila je jako dobra iako smo videli samo jedan pogodak. No, revanš je bio prava poslastica. Pravi rat dva možda i najbolja igrača današnjice, Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Ovaj put je pobedu izvojevao Ronaldo koji je postigao sva tri pogotka za Portugalce i odveo ih na završnicu SP u Brazilu iduće godine. Treba pomenuti da je Ibrahimović bio dvostruki strelac za svoj tim, pa bi zaključak ove utakmice glasio, Ibrahimović – Ronaldo 2:3!

Za većinu, Francuzi su imali nemoguću misiju. Morali su da nadoknade 0:2 iz Ukrajine. Ali igrači i navijači Francuske nisu tako mislili. Sjajna atmosfera na Sen Deniu i sjajna igra Francuza bili su dovoljni da san postane stvarnost. Francuska je od samog starta krenula silovito. Slomili su protivnike već u prvih 15 minuta utakmice, a u 22. minutu Sako je doneo prednost domaćinu. Nisu Francuzi stajali nakon prvog pogotka, već su hteli da totalno demotivišu Ukrajince, a Karim Benzema je golom u 34. minutu digao možda celu Francusku na noge! Bilo je 2:0 i tada je prednost Ukrajinaca, koja se činila nedostižnom, anulirana.

U drugom poluvremenu ista slika. Ukrajinci su pokušavali na svaki način da ukradu koji sekund i da pokušaju da urade nešto u produžecima, ali im je taj posao znatno otežao Kačeridi kada je neoprezno startovao na Riberiju i zaradio drugi žuti karton, što je značilo da će Francuzi imati od 47. minuta igrača više! I onda je u 72. munutu Sen Deni “eruptirao” ! Mamadu Sako je svojim drugim pogotkom praktično odveo Francusku u Brazil. Iako je do kraja imalo puno da se igra, Ukrajinci nisu niti u jednoj situaciji ozbiljno zapretili golu Ljorisa. Na kraju je bilo Francuska – Ukrajina 3:0. Vredi reći da je neposredno pre gola Benzeme koji je bio iz očiglednog ofsajda, Francuzima, tačnije Benzemi poništen čist pogodak, ba bi se moglo reći da je taj gol iz ofsajda bilo “prebijanje“.

Sve u svemu sada imamo sva 32 tima koja će se takmičiti za naslov prvaka Sveta naredne godine u zemlji fudbala, u Brazilu i možemo konstatovati da će ovo biti jedan od najzanimljivijih Mondijala ikada!

SandzakHaber.net / izvor: SportKlik.rs

Exit mobile version