FOTO Privedena aktivistkinja Aida Ćorović jer je gađala mural Ratka Mladića

Nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do incidenta na licu mesta. Kako saznajemo, ljudi za koje se pretpostavlja da su policajci u civilu nasilno su izdvojili aktivistkinju Aidu Ćorović, koja je mural gađala jajima.

Kako saznajemo, okupljanje je bila zakazano za 16 sati, kada je došlo do incidenta. Naime, dve žene su se prišle muralu i bacile su nekoliko jaja na zid. Jedna od pomenutih žena je bila Ćorovićeva.

Lica u civilu su odmah skočila i uhvatila Ćorovićevu. Prema nezvaničnim informacijama, ona je privedena.

Podsetimo, kako je naš portal pisao, mural sa likom Ratka Mladića, haškog osuđenika i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osvanuo je nedavno na uglu ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe, na Vračaru. Dan pkasnije, nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na zločine koji su počinjeni za vreme sukoba na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je za 9. novembar uklanjanje murala.

Skup je prijavljen policiji, ali je morao biti otkazan, jer su organizatori iz MUP Srbije primili rešenje o zabrani skupa. U obrazloženju se navodi da bi moglo doći do “međusobnog fizičkog sukoba zbog okupljanja većeg broja lica koja bi izrazila negodovanje i protivljenje skupu”.

Ministar policije Aleksandar Vulin ovim povodom je poručio:

„Ni oni koji bi da prekreče mural generalu Mladiću, ni oni koji bi da ga čuvaju neće dobiti dozvolu za okupljanje. Pozvati nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Žene u crnom i nečega što je najavljeno kao „Kosovo“, a doći u Beograd da bi se krečile fasade je licemerno, podlo i vođeno zlom namerom. Na 9. novembar Međunarodni dan borbe protiv fašizma u Beogradu se neće niko sukobljavati na ulicama i kvariti život našim građanima, i niko neće neprijatelje Srbije obradovati slikama krvavih srpskih glava. Beograd je grad antifašista i pobednika i niko to svojom zlobom neće promeniti. Skup je zabranjen“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

 

Izvor: nova

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO