FOTO: Medisport family otvorio novi salon za fizikalnu terapiju

You may like

Click to comment

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobedio je u trci na 1.500 metara na mitingu u Čačku, dok su u ženskoj konkurenciji na istoj deonici Novopazarke zauzele sva tri mesta na pobedničkom postolju.

U konkurenciji sedmorice srednjeprugaša, Bibić je slavio vremenom od 3:45,14 minuta.

Teodora Simović trijumfovala je na 1.500 metara sa 4:24,61 minuta, a drugo i treće mesto su ličnim rekordima osvojile Saima Murić sa 4:27,43, odnosno 4:36,36 minuta.

Četrnaestogodišnja Murić je tim rezultatom ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo (u uzrastu do 20 godina), koje je na programu od 17. do 22. avgusta 2021. u Najrobiju, u Keniji.

M. Minić / rtvnp


Post Views:
88

kalendar atletike zukovic

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je za rtvnp.rs da je Srpski atletski savez (SAS) zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa bio prinuđen da još jednom koriguje kalendar atletskih takmičenja.

Nacionalna prvenstva prioritet

“Prioritet je održavanje nacionalnih prvenstava za uzraste od mlađih juniora do seniora. U alternativi su i šampionati sa grupama disciplina u više atletskih centara. Imamo ih dosta jer je SAS na tome predano radiO u poslednjoj deceniji”, rekao je Zuković.

On je dodao da veruje da će se u Srbiji i svetu stanje uskoro normalizovati i da će do tada atletičari na nacionalnoim šampionatima poštovati mere zaštite.

Zuković je najavio da bi atletskih akcija trebalo da bude i pre prvog narednog takmičenja, a to je juniorsko prvenstvo Srbije planirano za 28. i 29. avgust.

“Neminovna je smena generacija u jednom periodu, pa želimo da je bezbolno sprovedemo i da od 20. avgusta okupimo u Novom Pazaru naše najtalentovanije atletičare i atletičarke. Oni bi trebalo da budu nosioci reprezentativnih akcija do 2028. godine”, zaključio je Zuković.

M. Minić / rtvnp.rs


Post Views:
83

Izvor : sportklik.rs
sportklik.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO