FORUM 10: Taranišu prećeno na sred ulice, policija i tužilaštvo da reaguju

Akademska inicijativa “Forum 10” ovim putem izražava ozbiljnu zabrinutost povodom činjenice da je naš kolega Teo Taraniš, u utorak, 15. novembra 2016. godine, u ranim večernjim časovima na ulici u Novom Pazaru bio meta verbalnog napada koji je u nekim svojim elementima imao karakter pretnje koja potencijalno može predstavljati rizik po ličnu bezbednost našeg kolege.

Incidentnu situaciju su prouzrokovala dva NN lica rečima “evo ga onaj što priča protiv Zukorlića, neka paze oni šta rade” tokom mimoilaženja sa kolegom Taranišom na ulici.

Kolega Taraniš je navedeni incident blagovremeno prijavio Policijskoj upravi u Novom Pazaru, čiji su službenici sačinili službenu belešku i o svemu obavestili nadležnog tužioca. Opravdano sumnjamo da povod za ovaj incident mogu biti javni istupi kolege Taraniša u nekoliko nacionalnih i lokalnih medija u proteklih 15-ak dana, a koji su se odnosili na pitanja u vezi sa akreditacijom Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i održavanjem Sveopšteg sabora IZ u Novom Pazaru 7. novembra ove godine.

U krajnje nezdravoj atmosferi koja se već izvesno vreme kreira u Novom Pazaru, a koja svakodnevno biva pothranjivana medijskim i internet sadržajima koji na vrlo opasan način destabilizuju političku i društvenu klimu u Sandžaku, svaki pokušaj javnog delovanja koji je objektivan i nepristrasan će se, očigledno, naći na udaru pojedinaca ili grupa koje svojim neracionalnim i radikalnim ponašanjem mogu izazvati nesagledive posledice po bezbednost, pre svega, aktivista organizacija civilnog društva i novinara koji zbog prirode

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO