Formiranje BNV – Fehratović o BNV u Subotu, Ugljaninovi dolaze

Novi Pazar – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički zakazala je konsitutivnu sednicu novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) za ponedeljak, međutim, još uvek nije poznato da li će na njoj učestvovati i većnici sa liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”.

Nosilac ove liste Jahja Ferhatović, rekao je radiju Sto plus da oni od Ministarstva još uvek nisu dobili poziv, niti neophodna dokumenta za rad na konstitutivnoj sednici.

“Čekamo poziv, rešenja o potvrdi mandata našim većnicima i ostala dokumenta, pa ćemo tek onda odlučiti da li ćemo se pojaviti na konstitutivnoj sednici Veća. Svoj stav iznećemo na konferenciji za novinare u subotu”, rekao je Ferhatović.

Sa druge strane, nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo” Sulejman Ugljanin kaže da su oni osvojili apsolutnu većinu i da su ispunjeni svi uslovi da BNV bude konstituisano u skladu sa Zakonom.

“Očekujem da ćemo u ponedeljak konstituisati Veće i nećemo samo verifikovati mandate, nego ćemo i izabrati sve organe BNV kako bismo odmah mogli da počnemo sa radom. Tako ćemo nadoknaditi propušteno u prethodne četiri godine, koliko je BNV funkcionisalo u tehničkom mandatu”, rekao je Ugljanin.

On očekuje da će konstitutivnoj sednici prisustvovati i svi većnici sa druge liste jer su im Bošnjaci svojim glasovima ukazali poverenje i da zbog toga oni treba da dođu.

Konstitutivna sednica novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veća zakazana je za ponedeljak 17. septembar u 10 časova, a kako bi bila održana neophodno je da prisustvuje više od polovine većnika.

Na prethodnim izborima za BNV lista “Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 19 mandata, dok je listi “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” pripalo 16 mesta u budućem sazivu ovog Veća.

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO