Formirana lista “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” dr. Jahja Fehratović

Novi Pazar –  Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović rekao je da će ova stranka na predstojeće izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina izaći sa listom “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju”.

On je na konferenciji za novinare rekao da će ova lista koja je sastavljena od istaknutih pojedinaca iz različitih sfera života, u narednom periodu voditi pozitivnu kampanju.

“Odlučili smo da ovu listu čine ljudi koji će na najbolji način odgovoriti zahtevima BNV-a, a to su obrazovanje, jezik, kultura i informisanje na bosanskom jeziku”, rekao je Fehratović.

Fehratović koji će biti i nosilac liste pozvao je druge učesnike izbora da vode pozitivnu kampanju u okviru koje će se međusobno odmjeravati kvaliteti, i u kojoj neće biti ispoljavanja netrpeljivosti i frustracija.

“Želimo da ovaj izborni ciklus bude u duhu kulture, obrazovanja i tolerancije i da Bošnjaci za sebe izaberu najkvalitetnije predstavnike koji će se boriti za ostvarivanje njihovih individualnih i kolektivnih prava”, dodao je Fehratović.

On je istakao da će ova stranka danas početi sa prikupljanjem potrebnih potpisa za izbore koji će se održati 26.oktobra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO