Naslovna Sandžak Novi Pazar Formirana lista “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” dr. Jahja Fehratović

Formirana lista “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” dr. Jahja Fehratović

4

Novi Pazar –  Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović rekao je da će ova stranka na predstojeće izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina izaći sa listom “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju”.

On je na konferenciji za novinare rekao da će ova lista koja je sastavljena od istaknutih pojedinaca iz različitih sfera života, u narednom periodu voditi pozitivnu kampanju.

“Odlučili smo da ovu listu čine ljudi koji će na najbolji način odgovoriti zahtevima BNV-a, a to su obrazovanje, jezik, kultura i informisanje na bosanskom jeziku”, rekao je Fehratović.

Fehratović koji će biti i nosilac liste pozvao je druge učesnike izbora da vode pozitivnu kampanju u okviru koje će se međusobno odmjeravati kvaliteti, i u kojoj neće biti ispoljavanja netrpeljivosti i frustracija.

“Želimo da ovaj izborni ciklus bude u duhu kulture, obrazovanja i tolerancije i da Bošnjaci za sebe izaberu najkvalitetnije predstavnike koji će se boriti za ostvarivanje njihovih individualnih i kolektivnih prava”, dodao je Fehratović.

On je istakao da će ova stranka danas početi sa prikupljanjem potrebnih potpisa za izbore koji će se održati 26.oktobra.

4 KOMENTARA

  1. koliko paradoksa i cirkuza u samom nazivu liste hahahahahah pazi molim te za muftiju hahaha .. pa da nece ovaj ludjak jahja mozda da bude muftija ili je on promasio svrhu ovih izbora, do imbecilnosti ovo ide

Comments are closed.

Exit mobile version