Formira se preduzeće Aerodromi Srbije, prvi zadatak civilni letovi iz Kraljeva! Aerodrom Morava uskoro u funkciji

BEOGRAD – Tokom prve polovine februara u Srbiji počeće sa radom preduzeće ”Aerodromi Srbije”, čiji će prvi zadatak biti uspostavljanje civilnog vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Morava Kraljevo, u čije je opremanje do sada uloženo 10 miliona evra.
Kako je juče saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od vazduhoplova kojima trenutno raspolaže Er Srbija, na tom aerodromu će moći odmah da leti ATR-72, a nakon dodatnog opremanja aerodroma, možda već krajem ove i tokom sledeće godine, moći će da sleću svi avioni iz flote Er Srbije.
Osnovni zadaci preduzeća ”Aerodromi Srbije” biće upravljanje, razvoj i održavanje aerodromske infrastrukture Srbije.
To znači osposobljavanje za korišćenje već postojećih većih vojnih i mešovitih aerodroma u Srbiji, koji bi se mogli koristiti za prevoz putnika i robe, ali i izgradnja novih aerodroma i povećanje bezbednosti na malim aerodromima.
Dok ne započne sopstvene komercijalne aktivnosti, kada će moći da se samostalno finansira, preduzeće će se finansirati iz budžeta Srbije, za šta je predviđeno 10 miliona dinara godišnje.
Sedište preduzeća će biti na Aerodromu ”Nikola Tesla” i imaće dva zaposlena uključujući v.d direktora Predraga Babića, dosadašnjeg rukovodioca sektora za investicije Aerodroma ”Nikola Tesla” koga je na tu funkciju imenovala Vlada Srbije do izbora direktora.
Stručnu i drugu pomoć novoformiranom preduzeću pružaće menadžment Aerodroma ”Nikola Tesla”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO