Folksvagen suspendovao direktore Audija i Poršea

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW) suspendovala je direktore svojih ključnih brendova “audija” i “poršea” zadužene za sektor istraživanja i razvoja, saopštili su neimenovani izvori upoznati sa situacijom.

Nadzorni odbor VW-a je prošlog petka odlučio da suspenduje pojedine zaposlene (ne navodeći njihova imena) dok ne budu razjašnjeni detalji oko VW-ovog skandala sa lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova, prenosi Rojters.

Akcije VW-a su, kako izveštava AFP, jutros nastavile da padaju na Frankfurtskoj berzi, potonuvši 6,6 odsto na 100,20 evra.

Britanska agencija je prošlog četvrtka javila da će VW otpustiti vodeće ljude u kompaniji, u okviru nastojanja da se oporavi od skandala.

Nadzorni odbor VW-a je u petak imenovao Matijasa Milera, šefa Poršea, za novog generalnog direktora kompanije, nakon odlaska sa te funkcije Martina Vinterkorna.

“Matijas Miler ima jake strateške, korporativne i društvene kvalitete”, rekao je aktuelni predsednik VW-a Berthold Huber na prošlonedeljnoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO