FK Novi Pazar: Sve krenulo od uvredljivih transparenata i nacionalističkog skandiranja navijača Partizana

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da su navijači Partizana od samog ulaska na Gradski stadion istakli uvredljive transparente i krenuli sa nacionalističkim skandiranjem, a da su se u javnosti pojavile brojne dezinformacije o dešavanjima tokom utakmice tih rivala u četvrtom kolu Super lige Srbije.

“Tokom prvih 20 minuta nije bilo problema i sve je slutilo na fudbalski spektakl, dok se nisu pojavili navijači Partizana s jasnim ciljem da provociraju domaću publiku. Na nacionalističke parole navijači Novog Pazara najpre su odgovorili zvižducima, a kada su pristalice gostiju krenule s povicima ‘nož, žica, Srebrenica’ usledile su takođe neprihvatljive, političke i nacionalističke parole od strane pazarskih navijača, koji su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona”, saopštili su Novopazarci.

Oni su istakli da na severnoj tribini, gde su bile dve organizovane grupe navijača Novog Pazara, nije bilo nacionalističkih transparenta i nacionalističkog skandiranja, a da su pojedini “takozvani navijači Pazara sa zapadne tribine svojim nepromišljenjim skandiranjima, kojima nije mesto na stadionu Novog Pazara, naneli su ogromnu štetu klubu”.

“Oni su svojim istupima omogućili da se pravi veštačka ravnoteža u raspodeli krivice između navijača Partizana i navijača Novog Pazara, a svako ko je bio na stadionu mogao je da vidi da to nije istina i da su navijači Partizana bili okidač za sva kasnija dešavanja. Ti isti navijači Novog Pazara skandirali su protiv uprave, a u toj upravi sede ljudi koji daju svoj novac i bez njih klub bi prestao da funkcioniše. Očigledno da ti navijači ne dolaze na stadion iz sportskih i fudbalskih razloga. Uostalom, ti takozvani navijači pogodili su s tribina dvojicu naših igrača, koji su zadobili povrede glave i trenutno se nalaze na detaljnim pregledima u novopazarskoj bolnici. Strahujemo da se radi o ozbiljnijim povredama”, naveli su čelnici Novog Pazara.

U saopštenju se dodaje da je Partizan bio bolji na terenu, a da su delegat Fudbalskog saveza Srbije, službena lica i sudijski tim predvođen Milošem Milanovićem odradili svoj posao za svaku pohvalu.

“Upravi i igračima Partizana čestitamo na ostvarenom rezultatu. Istovremeno se izivinjavamo igračima Partizana i našim sponzorima zbog vređanja neodgovornih pojedinaca iz redova naših navijača. Novi Pazar ostaje fudbalski grad i grad sporta, u njemu su svi dobrodošli. Želimo da se sa svima takmičarski nadmećemo i uvek ćemo osuditi neprimerene postupke naših navijača. Gostujući navijači, koji fer i sportski navijaju za svoj klub, uvek su dobrodošli. Takođe, nećemo dozvoliti da naš stadion bude mesto izražavanja najprimitivnijih nacionalističkih i političkih strasti”, zaključuje se u saopštenju Fudbalskog kluba Novi Pazar.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO