FK NOVI PAZAR: Sudija Grujić je kriv za incidente!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar optužio je glavnog sudiju nedeljnog meča protiv Partizana Danila Grujića da je najveći krivac za incidente koji su se dogodili tokom utakmice.

sudija

Novi Pazar i Partizan igrali su u nedelju bez golova u utakmici 26. kola Superlige, a susret su obeležili incidenti na tribinama i na terenu.

U 26. minutu došlo je do prekida igre, pošto su domaći navijači sa zapadne tribine raznim predmetima gađali pomoćnog sudiju Dalibora Đurđevića. Posle trominutne pauze meč je nastavljen, ali je ubrzo opet prekinut, kada je Đurđević pogođen u glavu naočarima za sunce.

U drugom poluvremenu na istočnoj tribini je došlo do gađanja domaćih i gostujućih navijača. Tom prilikom nekoliko osoba je lakše povređeno, a novopazarska policija je danas saopštila da je uhapsila A.Ć. osumnjičenog da je u pravcu navijača iz Beograda bacio ručno izrađenu eksplozivnu napravu koja nije aktivirana.

Upravni odbor Novog Pazara u ponedeljak se oglasio saopštenjem u kojem je kao glavni razlog za incidente apostrofiran sudija Danilo Grujić.

“Ne želimo da opravdavamo navijača koji je pogodio pomoćnog sudiju naočarima ili one koji su se gađali kamenicama na istočnoj tribini. Želimo da istaknemo da je isključivi krivac za takvu reakciju publike glavni arbitar Grujić. Tek nakon prekida glavni arbitar je počeo da sudi i vodi utakmicu kako treba”, navodi se u saopštenju Novopazaraca.

vucicevic-na-klupi-novog-pazara

Novopazarci smatraju da je suđenje sa početka utakmice bilo u korist Partizana.

“Nismo očekivali da će Grujić i Đurđević u prvih pola sata tako otvoreno suditi u korist gostiju. Kulminacija se dogodila kada Grujić, iako blizu mestu događaja, nije dosudio očigledan prekršaj Tomislava Pajovića nad Nemanjom Vidakovićem u blizini šesnaesterca Partizana. Kao da je namera Grujića bila da izazove incident, kako bi eventualno došlo do prekida utakmice”, ističe se u saopštenju Pazaraca.

UO Novog Pazara dalje navodi da je taj klub “uvek bio na udaru Disciplinske komisije” i da se protiv njega “uvek delovalo ekspresno i drastično”.

“Želimo da se isti aršin primeni i prema glavnom arbitru, čija je namera bila jasna. Kao i ostali takozvani ‘mali’ klubovi, Novi Pazar ne igra superligaške mečeve samo da bi trčao počasne krugove, gde je unapred osuđen na poraze protiv favorita kakvi su Partizan i Crvena Zvezda”, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo Novog Pazara je pre utakmice poslalo dopis Partizanu, u kojem su zamolili čelnike crno-belih da ne organizuju dolazak svojih navijača na Gradski stadion.

“To smo uradili zbog važnosti utakmice, složenog političkog trenutka u zemlji, blizine Kosova i na osnovu loših iskustava sa navijačima Partizana, a sve da bi predupredili neke nemile scene”, dodaje se.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO