NOVI PAZAR – Nakon što je juče predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će se boriti protiv onih koji učestvuju u neregularnost ishoda takmičinje u srpskom fudbali, saopštenjem za javnost oglasili su se iz fudbalskog kluba Novi Pazar.

“FK Novi Pazar daje punu podršku predsedniku Srbije Alekasandru Vučiću u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu. Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi: od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu” – navodi se u saopštenju.

Iz FK Novi Pazar predlažu sprovođenje radikalnih mera reforme srpskog fudbala.

“FK Novi Pazar će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status, ali smo itekako zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji. S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere:

Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS.

Drugo, za funkciju predsednika FSS, FK Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene.

Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama.

Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala.

Peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone” – zaključuje se u saopštenju FK Novi Pazar.

indeksonline.rs