FK Novi Pazar: Raspodela novca klubovima nije u skladu sa realnim potrebama

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da raspodela četiri miliona evra klubovima Super lige i Prve lige od strane Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a koji potiču iz Fonda solidarnosti Evropske fudbalske unije (UEFA), nije bila u skladu sa realnim potrebama klubova.

“Na osnovu pisanja medija i uvida u spisak klubova koji su dobili novčana sredstva od FSS i UEFA, a kao klub sa izuzetno brojnom armijom mladih fudbalera, pitamo se koji su kriterijumi bili presudni u raspodeli sredstava klubovima”, saopštili su Novopazarci.

Čelnici pazarskog superligaša navode da su klub sa dugom tradicijom, koji je u poslednjoj deceniji uložio ogromna sredstva u sportsku, a posebno u fudbalsku infrastrukturu.

“To je dalo rezultate, pa je škola fudbala našeg superligaša jedna od najmasovnijih u Srbiji. Raspodela sredstava kakvu je napravio FSS vodi nas u još veće finansijske probleme, a poznato je da se većina klubov nalazi u teškoj finansijskoj situaciji”, ocenili su u Novom Pazaru.

Oni su pozvali FSS da preispita odluku o dodeli sredstava, da utvrdi i transparentno prikaže kriterijime o njihovoj raspodeli.

“Na ovaj način dovodimo u pitanje regularnost prvenstva. Nadamo se da će FSS promeniti odluku i da će na osnovu jasnih kriterijuma raspodeliti sredstva klubovima”, piše u saopštenju novopazarskog superligaša.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO