FK Novi Pazar: Ogromno interesovanje za Vojvodinu, stiže i oko 100 gostujućih navijača

Fudbaleri Novog Pazara u petak od 17 časova dočekuju Vojvodinu, u jednom od derbija 15. kola Mozzart Bet Superlige, koji je interesantan i zbog činjenice da će prvi put ove sezone tribine Džaizkoin arene biti otvorene za publiku.

“Od maja nismo igrali pred navijačima, što u kombinaciji sa renomeom protivnika doprinosi velikom interesovanju. Ulaznice će biti puštene u prodaju u četvrtak na šetalištu kod ‘Pečurke’, dok će na dan utakmice biti dostupne na biletarnici ispod zapadne tribine. Zamolio bih sve koji žele da dođu na stadion, da karte obezbede na vreme. Istok čeka adaptaciju i biće funkcionalan tek na proleće, pa će najveća frekvencija u petak biti ispred zapadnog sektora”, rekao je tehnički sekretar Pazaraca Semir Gusinac.

Kazna izrečena zbog incidenata na tribinama tokom baraža za opstanak sa IMT-om je prošlost, ali je činjenica da je Novi Pazar odigrao čak šest utakmica bez navijačkog ‘vetra u leđa’. Plavi te podrške sigurno neće biti lišeni kroz tri dana, kada će Vojvodinu pratiti i grupa navijača iz Novog Sada.

“Po našim saznanjima, na stadionu će biti i oko 100 gostujućih pristalica. Njima je namenjen upravo rekonstruisani deo istočne tribine. Fudbalski savez Srbije meč je proglasio visokorizičnim, pa smo organizaciju podigli na najviši nivo. Čak su i klupe za trenere i rezervne igrače prebačene na istočnu stranu, kako se ne bi ponavljali neki problemi iz prethodnog perioda”, naveo je Gusinac.

Zbog nefunkcionalnosti najvećeg dela “istoka”, kapacitet je značajno smanjen. Na zapadnoj i severnoj strani ima mesta za skoro 6.000 ljubitela fudbala.

Kako ističe Gusinac, jedan poražavajući podatak predstavlja kuriozitet koji prevazilazi domaće okvire.

“Od 2020. godine i povratka u elitnu ligu, od 43 utakmice na našem terenu čak 30 smo odigrali bez publike (računajući i period kada je stadion bio zatvoren za navijače zbog pandemije koronavirusa). Mislim da je to svetski rekord. Zamolio bih sve naše pristalice da ispune tribine i do nove pobede bodre ekipu koja je ujedinila grad. Bez ekcesa, koji bi mogli da dovedu do novog zatvaranja stadiona i novčanih kazni. Borimo se za izlazak u Evropu, a sa takvim teretom teško bismo stigli do cilja”, zaključio je tehnički sekretar Pazaraca.

M. Minić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO