Naslovna Featured Istaknuto FK Novi Pazar: Nećemo voditi navijače na gostovanja, to bi bilo rizično...

FK Novi Pazar: Nećemo voditi navijače na gostovanja, to bi bilo rizično i neodgovorno

fk-novi-pazar:-necemo-voditi-navijace-na-gostovanja,-to-bi-bilo-rizicno-i-neodgovorno

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da tokom ove sezone neće voditi svoje navijače na gostovanja jer bi to bilo “rizično i neodgovorno”.

“U ovakvim fudbalskim, odnosno vanfudbalskim okolnostima, to bi neko mogao da shvati kao provokaciju. Mi ne želimo da dolivamo ulje već da domaćinima olakšamo organizaciju same utakmice”, saopštio je Novi Pazar zaključke sa vanredne sednice Upravnog odbora tog superligaša.

U Novom Pazaru su naveli da je posle utakmice s Partizanom usledila brutalna kampanja medija i političara iz redova srpske vlasti i opozicije protiv tog kluba.

“I predsednik države (Aleksandar Vučić) je za dešavanja na nedeljnoj utakmici s Partizanom krivicu uglavnom prebacio na Novi Pazar, pripisujući navijačima parole i skandiranja koja niko nije izgovorio”, dodali su Pazarci.

Oni su ocenili da je najkasnije do 15. septembra potrebno održati Skupštinu kluba, koja bi se izjasnila o poverenju aktuelnoj upravi i na kojoj bi bile donete odluke o daljem funkcionisanju tog superligaša.

“Članovi našeg rukovodstva iz reda privrednika iznenađeni su reakcijama publike na utakmici s Partizanom, koja je u više navrata skandirala ‘uprava napolje’. Nama, koji dajemo svoj novac da bi klub uopšte postojao, skandiraju oni zbog čijeg ‘navijanja’ je klub višestruko novčano kažnjavan i na druge načine sankcionisan. Pomažemo jer je klub potreban ovom gradu i ne trebaju nam nikakve zahvalnice za to, a ponajmanje javne uvrede. Ako već nemamo podršku navijača, ako je i šira javnost okrenuta protiv kluba, smatramo logičnim da se na Skupštini bira novo rukovodstvo, koje će se uspešnije boriti sa izazovima u nastavku sezone”, zaključili su u Upravnom odboru Novog Pazara.

M. Minić

Exit mobile version