FK Novi Pazar neće voditi navijače na gostovanja

NOVI PAZAR – Upravni odbor FK Novi Pazar održao je vanrednu sednicu posvećenu dešavanjima na utakmici sa Partizanom, kao i reakcijama i događaima koji su usledili posle toga.

Doneto je više zaključaka u vezi ispravljanja nekih slabosti koje su uočene oko organizacije same utakmice, kako se ne bi ponovile u nastavku prvenstva. Takođe se razgovaralo o neophodnosti dovođenja dva nova pojačanja do završetka prelaznog roka.

Članovi UO doneli su i dva važna zakljucka:

1. FK Novi Pazar neće voditi svoje navijače na gostovanjima tokom ove fudbalske sezone. U ovakvim fudbalskim, a naročito vanfudbalskim okolnostima to bi bilo rizično i neodgovorno. Neko bi to mogao da shvati kao provokaciju, a mi ne želimo da dolivamo ulje na ionako užarenu situaciju, već da domaćinima olakšamo organizaciju same utakmice.

2. Zatraženo je hitno održavanje Skupštine kluba, a najkasnije do 15.septembra na kojoj bi se donele odluke oko daljeg funkcionisanja kluba, ali i da se članovi skupštine izjasne o poverenju aktuenom UO.

Naime, članovi UO iz reda privrednika su bili iznenađeni reakcijama publike na utakmici sa Partizanom koja je, u više navrata,skandirala “Uprava napolje”.

“Nama koji dajemo svoj novac da bi klub uopšte postojao, skandiraju oni zbog čijeg “navijanja” je klub višestruko novčano kažnjavan i na druge načine sankcionisan. Mi pomažemo klub zato što je on potreban ovom gradu, ne trebaju nam nikakve zahvalnice za to, a ponajmanje javne uvrede koje smo doživeli. Osim toga, posle utakmice, usledila je brutalna kampanja medija, političara i iz vlasti i iz opozicije u Srbiji protiv kluba. Nažalost i predsednik drzave je za nedeljna dešavanja krivicu uglavnom prebacio na Novi Pazar, pripisujući navijačima parole i skandiranja koja niko izgovorio nije. Ako već nemamo podršku navijača, ako je i šira javnost okrenuta protiv kluba, smatramo logičnim da se na Skupštini bira novo rukovodstvo koje će se uspešnije boriti sa izazovima koje očekuju klub u nastavku sezone”, istakli su članovi UO FK Novi Pazar.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO