FK Novi Pazar: FSS da spreči nacionalističko vređanje našeg kluba

Fudbalski klub Novi Pazar se posle večerašnje utakmice sa Napretkom u Kruševcu oglasio saopštenjem, koje prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu.

“Novi Pazar je bodom osvojenim u Kruševcu na najlepši način završio prvi deo sezone.

Pokazalo se da su bile bezrazložne strepnje potekle od određenih fudbalskih ljudi izvan Novog Pazara, a koji su sumnjali u objektivnost sudijskog tima koji će voditi utakmicu Napredak – Novi Pazar.

Upravni odbor Novog Pazara zbog toga je izrazio potrebu da se još jednom oglasi i da se zahvali sudijskoj četvorci predvođenoj Danilom Grujuićem na odličnom obavljenom poslu i besprekornom suđenju.

Bili bismo prezadovoljni ako bismo na svim narednim utakmicama kući i na strani imali ovako dobro i profesionalno suđenje.

Naše sumnje podstaknute tvrdnjama iz više izvora nisu se obistinile, pa se izvinjavamo celokupnoj fudbalskoj javnosti i Fudbalskom klubu Napredak, kojem se zahvaljujemo na izvanrednom gostoprimstvu i fer i korektnoj igri. Na delu su pokazali da su bili i ostali primer kako se dočekuje dugogodišnji sportski rival.

Međutim, neprijatno smo iznenađeni jer se na zvaničnoj Fejzbuk stranici Napretka odmah po završetku utakmice pojavio natpis

‘Ruka ruci, nismo Turci. Napredak – Novi Pazar 0:0’.

Zapanjeni smo da se na ovakao uvredljiv i nacionalistički način izveštava fudbalska javnost o rezultatu jedne utakmice. Neprimereno je i nije u sportskom ili bilo kojem duhu da se vređa klub bogate tradicije, kakav je Novi Pazar.

Da se kojim slučajem ovakva netolerantnost namerno potkrala Novom Pazaru, završili bismo na stubu srama i zaradili bismo osudu celokupne javnosti.

Zato ćemo od najviših fudbalskih organa tražiti da odmah reaguju i spreče uplitanje neprimerenog i nacionalističkog rečnika prema sportskom Novom Pazaru”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO