FK NOVI PAZAR: FSS da preispita odluku o raspodeli sredstava

NOVI PAZAR – Čini se da nije urađena pravedna raspodela sredstava klubovima u Super ligi Srbije, tvrde iz FK Novi Pazar. Povodom toga, iz ovog superligaša poslali su dopis medijima.

“Na osnovu pisanja medija i uvida u spisak klubova koji su dobili novčana sredstva od Fudbalskog saveza Srbije i UEFA kao klub sa izuzetno brojnom armijom mladih fudbalera pitamo se koji su kriterijumi bili presudni u raspodeli sredstava klubovima.

Stiče se utisak da raspodela nije bila u skladu sa potrebama klubova i njihovim realnim potraživanjima. FK Novi Pazar je klub duge tradicije koji je u poslednjoj deceniji uložio ogromna sredstva u sportsku a posebno u fudbalsku infrastrukturu, što je dalo rezultate pa je škola fudbala našeg superligaša jedna od najmasovnijih u Srbiji.

Raspodela sredstava na ovakav način vodi nas u još veće finansijske probleme, a poznato je da se većina klubova nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

Od FSS očekujemo da preispita odluku o dodeli sredstava, utvrdi i transparentno prikaže kriterijime o raspodeli sredstava. Ovakvom raspodelom ne stiču se regularni uslovi za nastavak prvenstva.

Nadamo se da će FSS promeniti odluku i na osnovu jasnih kriterijuma raspodeliti sredstva klubovima” – navode iz FK Novi Pazar.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO