Naslovna Featured Istaknuto FK Mladost Lučani: Žalimo i izvinjavamo se zbog nacionalističkog ispada

FK Mladost Lučani: Žalimo i izvinjavamo se zbog nacionalističkog ispada

fk-mladost-lucani:-zalimo-i-izvinjavamo-se-zbog-nacionalistickog-ispada

Fudbalski klub Mladost iz Lučana izrazio je žaljenje i uputio izvinjenje zbog nacionalističkog ispada dečaka tog kluba iz generacije 2010, koji se dogodio na turniru u Mrčajevcima, a gde je nastupila i ekipa Pazar juniorsa.

Saopštenje lučanske Mladosti prenosimo u celosti, uz redakcijsku obradu:

Proteklog vikenda u Mrčajevcima, u organizaciji Fudbalskog kluba Ares, održani su turniri za mlađe kategorije, gde je učestvovala i naša selekcja 2010. godišta. Tokom održavanja te manifestacije dogodili su se i određeni nepristojni i neodgovorni ispadi u vidu pogrdnog skandiranja, koje su izazvali najmladi članovi našeg kluba, uvredivši na taj način vaš klub i vaše mlade igrače.

Ovom prilikom izražavamo veliko žaljenje i upućujemo vam duboko izvinjenje zbog ovog ispada.

Fudbalski klub Mladost ima decenijski tradicionalno dobre odnose s klubovima iz Novog Pazara i cele regije koja mu gravitira. Članovi našeg kluba kroz istoriju bili su mnogi Pazarci i pripadnici muslimanske veroispovesti, kao što su Kemal Kuč, Rejhan Poturović, Elvedin Škrijelj, trener Jusuf Čizmić. Takođe, s ponosom ističemo da je trener u stručnom štabu našeg prvog tima Nermin Useni, a da smo upravo danas angažovali igrača hrvatske nacionalnosti.

Sve ove činjenice ukazuju da u našem klubu nikada nije bilo mesta za bilo kakve verske i nacionalne predrasude, niti ćemo dozvoliti da ih bude.

Ovaj izolovani slučaj zaslužuje svaku osudu. Neophodna je neprekidna edukacija dece i njihovo usmeravanje ka pravim vrednostima. Naša deca su napravila ozbiljnu grešku, a najveću krivicu snosi trener te selekcije. Morao je da bude uz decu u svakom trenutku i da vodi brigu o njima jer je za sportiste u tom uzrastu on je pre svega pedagog i učitelj, a nakon toga trener. Zbog ovog nemilog događaja trener naše selekije 2010. snosiće najozbiljnije posledice i između ostalog biće verovatno smenjen.

Kako bismo odmah ispravili učinjenu grešku, pozivamo naše sportske prijatelje iz Fudbalskog kluba Pazar juniors da s rukovodstvom našeg kluba dogovore odigravanje prijateljske utakmice ove uzrasne kategorije kod nas u Lučanima, kao i naše gostovanju u Novom Pazaru.

Ovim gestom deca bi se družila, takmičila, zajednički ručala i učila o pravim životnim vrednostima.

Exit mobile version