NOVI PAZAR – Predsednik Jošanice Almir Šaćirović rekao je da nije zadovoljan rezultatom koji je taj fudbalski srpskoligaš ostvario u jesenjoj polusezoni, ali da učinak nije toliko loš ako se imaju u vidu vanredna situacija u Novom Pazaru izazvana pandemijom koronavirusa na početku, kratak period priprema i težak raspored.

“Nisu se poklopile kockice na startu i posle 11. kola odlučili smo se da promenimo trenera. Četiri pobede, nerešen ishod i poraz u finišu jeseni doveli su nas u situaciju da razmišljamo o opstanku. To je naš osnovni cilj, a doskora je delovao kao neostvariv. Očekujemo pomoć Novog Pazara, pre svega u igračkom kadru”, rekao je Šaćirović.

Jošanica je 15. u Srpskoj ligi Zapad sa 17 bodova, četiri manje od četrnaestoplasiranog Tutina, koji je prvi ispod crte. Vodeća Sloga iz Požege ima 45 bodova, dok je poslednji, 18. raščanski Bane 1931 osvojio svega šest bodova.

Trener Aldin Gurdijeljac, koji je pre nešto više od mesec dana preuzeo vođenje Jošanice od Ivana Jovanovića, sa ekipom je u poslednjih šest prvenstvenih kola od mogućih 18 osvojio 13 bodova.

“Zadovoljan sam bodovnim učinkom i igrom tima od mog dolaska. Momcu su mladi, ali su pružili maksimum na terenu. Na njih može da se računa. Bilo bi dobro ako bismo u pauzi angažovali jednog iskusnijeg kreatora igre, defanzivnog vezistu, jednog ili dvojicu štopera i golmana, pošto imamo samo jednog čuvara mreže”, naveo je Gurdiljeljac.

Takmičenje u Srpskoj ligi Zapad biće nastavljeno početkom marta, kada će Jošanica u okviru 18. kola biti domaćin drugoplasiranoj Budućnosti iz Arilja.

M. Minić