Admir Višnjić (30) iz Novog Pazara i Miroslav Zarić (26) iz Čačka uhapšeni su u Prokuplju nakon što je u automobilu koji su vozili pronađeno 10 kilograma heroina izuzetne čistoće, čija se vrednost procenjuje na milion evra.

Kako saznajemo, filmska akcija policije odigrala se u Prokuplju, kada se Admir Višnjić, inače osuđen zbog droge, udaljio iz poluotvorenog odeljenja KPZ “Niš” u kojem je izdržavao višegodišnju kaznu.

Prema informacijama koje posedujemo, Višnjić je tog dana bio angažovan na radu u motelu “Deligrad” koji se nalazi u vlasništvu KPZ. Po dolasku na posao, a pošto su nadležni evidentirali njegov dolazak, Višnjić se u nekom trenutku udaljio sa posla i nestao.


FOTO: MUP SRBIJE / RAS SRBIJA

Sat vremena kasnije, brzom reakcijom policije on je pronađen, i to u automobilu u kojem je prevozio čak 10 kilograma heroina izuzetne čistoće, namenjenog za dalju prodaju.

– Za volanom u trenutku zaustavljanja bili su Višnjić i Zarić. Policija je zajedno sa pripadnicima Uprave carina detaljno pretresla njihov automobil, da bi ubrzo potom, u posebno izrađenom bunkeru otkrivene kese napunjene heroinom – kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

Hapšenje dilera koji je pobjegao iz zatvora

Prema riječima našeg sagovornika, otkriveni heroin je izuzetne čistoće, najverovatnije porijeklom iz Turske, a njegova količina može biti i do 10 puta veća kada se pomeša sa paracetamolom i kofeinom.

– Zaplenjeni heroin je maksimalne čistoće, što znači da u njemu nije bilo nijedne druge supstance. Međutim, takav heroin na ulicu nikada ne izlazi, te se ovih 10 kilograma pretvara se u mnogo veće količine. Primjera radi, takav heroin dileri prilikom prodaje na veliko mogu uvećati i do četiri puta kada ga pomejšaju sa dodatnim supstancama, a dok dođe do ulice, ta količina je i do 10 puta veća – kaže naš sagovornik.


FOTO: MUP SRBIJE / PROMO

Inače, sumnja se da je heroin bio namjenjen za tržište Novog Pazara, odnosno za jakog igrača na tržištu narkotika.

– Količina koja je pronađena kod ovih muškaraca nije mala i sa njom rade ozbiljne kriminalne grupe – kaže naš izvor.

Uhapšenim muškarcima stavlja se na teret krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

U zatvoru bio primernog vladanja

Odbjegli a onda i uhapšeni Višnjić tokom izdržavanja višegodišnje kazne u KPZ Niš koristio sve pogodnosti – poput odlaska kući na vikend, jer je bio primjernog vladanja. Međutim, nakon ovog incidenta KPZ će, kako nezvanično saznajemo, pokrenuti istragu da bi se utvrdile okolnosti njegovog iznenadnog udaljenja sa rada u motelu “Deligrad”.

Izvor Blic