Film o novopazarskim sportistima osvojio prestižnu nagradu na Zlatiboru

“Novi Pazar, grad koji rađa šampione”, film autora Sabahudina Topalbecirevica je na 10. jubilarnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru u konkurenciji više od 50 filmova iz celog sveta osvojio prestižnu nagradu koja se dodjeljuje za film o visokim moralnim vrednostima u sportu.

Film je drugog dana prikazivanja oduševio sve prisutne u prelepom prostoru novog Centra za kulturu a mnogi su se tek sada uverili kakav potencijal ima ovaj grad, upoznali se sa infrastrukturom koja je neophodna za sportski razvoj i konačno, upoznali su malo bolje više od četrdeset sportista koji su govorili u filmu, a njih 25 je branilo ili brani boje reprezentacije Srbije u raznim sportovima.

Premijeri filma prisustvovala je delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcom.

Autor filma, poznati bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Topalbećirević je rekao da je ponosan na ovaj projekat jer će cela Srbija da se uveri kakav se sportski potencijal krije u Novom Pazaru i odlučiti se za još veća ulaganja u ovaj grad i regiju. Jer očito je da talenat ova sredina ima.

Organizacija Festivala, predvođena predsednikom OO MFSF Arsenom Đurićem, zatim direktorom festivala Mihailom Todorovićem, te organizatorom Oliverom Aleksić Nikitović ispunila je očekivanja prisutnih.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO