Filip Vujanović proglasio pobjedu – Lekić „ja sam pobjednik“ – nastavak drame u Crnoj Gori

  • POBJEDNIK FILIP VUJANOVIĆ

  • 00:16 – Miodrag Lekić: “Uprkos apelu da zaustavimo nezadovoljstvo koje vlada medju pristalicama DF koji traže legalan ishod ovih izbora nailazimo na nove provokacije u liku Mila Đukanovića. Mi se zalažemo za legitiman ishod izbora, ja ne želim da dozvolim da se pokrade moja izborna pobjeda. U Rožajama se 100 odsto desio preokret gdje je preostalih 3 odsto birača glasalo za Vujanovića. Ne treba biti veliki stručnjak za izbornu materiju da se vidi da tu nešto nije u redu. Još apelujemo na zaustavljanje provokacija i upozoravamo ih na rječnik koji koriste. Mi insistiramo da se pravna država desi večeras. Lekić je kazao da će tražiti uključivanje međunarodnog faktora i ponovio da je ostvario pobjedu.”
  • 23:50 – Milo Đukanović čestitao Vujanoviću. “Ovo je velika pobjeda imajući u vidu kontekst u kojem smo je izvojevali. ovo je pobjeda u kojoj naspram sebe imamo udruženu opoziciju, nepovoljam ekonomski kontekst i jednu nepredviđenu i žestoku opstrukciju iz redova koalicionog partnera, koji, ne samo da je bio pasivan već je i aktivno učestvovao u kampanji protiv nas. Dps čestita i protivnicima na rezultatu koji je respektabilan. Takav rezultat zaslužuje poštovanje. Mi smo saopštili rezultate koji su rezultat preciznog prebrojavanja. Razumijem potrebu onih koji su očekivali pobjedu da žale za propuštenom šansom. Ubijeđen sam da će rezultati DIK-a potvrditi ono što je saopštio Filip Vujanović.”

  • 23:48 – Filip Vujanović okupljenim pristalicama: “Hvala svima koji su dali podršku našoj pobjedi. ovo je pobjeda koju smo objavili kada smo se uvjerili da je ona čista i odgovorno se ponijeli prema javnosti objavljujući tu pobjedu. Mi želimo da imamo odgovoran odnos prema rezultatu i zato sve građane pozivamo da sačekamo i vidimo da ono što smo utvrdili potvrdi i DIK. Mi smo uvijek željeli i dobijali čiste pobjede.”

  • 23:23 Vujanović će se obratiti za 15 minuta u zgradi stare vlade crne gore gde će i zvanično proglasiti pobedu javlja RTVCG. Na snimku se mogla videti sala koja je prepuna pristalica Vujanovića koji očekuju njegovo obraćanje i proslavu pobede.

  • 23:15 – Moskovska ulica u kojoj je sjedište izbornog štaba Miodraga lekića u blokadi je jer su se ispred okupile pristalice koje slave Lekićevu pobjedu. Saobraćajna policija zatvorila tu ulicu.

  • 23:05 – Miodrag Lekić pozvao pristalice na uzdržanost i da ne slave dok se ne proglase zvanični rezultati. Branko Radulović kazao da je Crna Gora večeras dobila pravog predsjednika.

  • 22:38 – Suljo Mustafić: “Jasno je da je Filip Vujanović ponovo predsjednik Crne Gore”.

  • 22:30 Miodrag Lekić – Na osnovu 97 odsto sopštavam da su građani Crne Gore meni ukazali poverenje.

    Upozoravam potpredsednika DPS-a Filipa Vujanovića na ozbiiljnost i odgovornost, zalažemo se za ozbiljnost. Preskočiću sav nedemokratski ambijent sa 7000 ličnih karata.  Većina građana meni je ukazala poverenje.

    Postoje indicije da se u poslednji čas sa veoma problematičnim podatcima iz Rožaja pokušava situacija promeniti to uzimamo sa rezervom. Tražićemo da se svaki listić do kraja prebroji. Ovo je „državni udar“ saopštavanjem netačnih rezultata koje ja odbacujem. Ja sam pobedio na ovim izborima saopštio je Lekić.

    Želim da kažem da je u prilog ovom rezutatu pobedio sam u Podgorici u Baru u Herceg Novom. lansiraju se sumnjive operacije od kojih se distanciramo i pozivamo građane da budu strpljivi da ne nasedaju na provokacije.

  • Učinićemo sve da večeras ne dodje do protesta.

  • Poručujem da krađu nećemo priznati izjavio je Lekić koji je na konferenciji za novinare bio u prisustvu Andrije Mandića i Nebojše Medojevića.

  • 22:17 – Ivan Kalezić predsjednik DIK-a: „Državnoj izbornoj komisiji nije dostavljen nijedan prigovor na koje ukazuju u DF-u. Bilo je prigovora na rad biračkih odbora. Određena lica nijesu mogli da glasaju, jer se podaci iz ličnih karata nijesu se poklapali sa podacima iz biračkih spiskova“.

  • 22:14 – Koča Pavlović: Desilo se ono što smo mi od početka najvljivali. Bojim se da se ovakviom potezima Vujanovića i Đukanovića ulazimo u jednu ozbiljnu političku situaciju bez ikakve potrebe.

  • 22:10 VUJANOVIĆ SE OBRATIO // UVAŽENE DAME I GOSPODO KONAČNO PREBROJANI REZULTATI I OBAVESTAVAM JAVNOST DA IMAM POBJEDNIČKI REZULTAT OD 51,3%. OSTAJEMO ZAJEDNO I VODIMO ZAJEDNIČKU POLITIKU U KORIST SVIH GRAĐANA CRNE GORE.

  • 21:56 DF // Pavlović PAŽLJIVO I OPREZNO SAOPŠTAVAM REZULTATE NA 92% MATERIJALA I DALJE IMAMO 50,5 / 49,5 U KORIST LEKIĆA SAMO UZ NEREGULARNOST MOGUĆE PROMENITI U TUĐU KORIST. U ROŽAJU NEREGULARNOSTI. KONAČAN REZULTAT KASNIJE KADA DOBIJEMO POPISNE LISTIĆE. TEŠKO PREOKRENUTI. NA 92% POBEDA NA STRANI LEKIĆA.

  • DPS Časlav Vešović – „Na osnovu prebrojanih 70 odsto glasova: Filip Vujanović 53, Miodrag Lekić 47 odsto glasova. Ovo su vrlo pouzdani i precizni podaci. Nemamo precizne podatke iz svih opština. Ako su iz izbornog štaba Miodraga Lekića spremni da slave njihov poraz – samo neka slave.“

  • 21:05 – Goran Danilović: Na osnovu obrađenih 60 odsto glasačkih listića ili 205 hiljada: Miodrag Lekić  50,7, Filip Vujanović 49,3. Mislim da u ovom trenutku mogu da saopštim da imamo prednost koja je stabilna.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO