Festival stvarlaštva mladih počinje 20. marta

Festival stvaralaštva mladih počeće 20. marta, dogovoreno je na sastanku koordinatora škola i predstavnika Kulturnog centra, a koji je i organizator ove tradicionalne kulturne manifestacije. Očekivanja svih koji rade na pripremi ovog festivala jeste da će Festival i ove godine oboriti sve rekorde kada je u pitanju kvalitet organizacije i samog programa.
U okviru Festivala stvaralaštva učestvovaće 14 osnovnih i 7 srednjih škola. Direktor Kulturnog centra, Husein Memić, rekao je da je ponosan manifestacijom na kojoj učestvuje oko 3.000 učenika, a program prati oko 15.000 gledalaca.

Koordinatori škola ističu da je Festival stvaralaštva jedna ozbiljna kulturna manifestacija koja je odavno postala tradicija, a koja je iznedrila brojne talentovane mlade ljude koji su svoj talenat opravdali i u drugim takmičenjima, manifestacijama i u životu uopšte. Oni kažu da su učenici sve bolji i kao publika.

“Konsenzus svih nas koji učestujemo u organizaciji jeste uvjerenje da ćemo i ove godine napraviti jednu dobru priču kada je u pitanju Festival stvralaštva, kao što je to bio slučaj i proteklih godina. Saradnja sa Kulturnim centrom je na visokom nivou što nama kordinatorima ali i svima koji rade sa učenicima mnogo olakšava u pripremama”, rekao je koordinator ispred osnovne škole “Bratstvo”, Elmir Habibović.

I ove godine učenici će pokazati svoj talenat u glumi, solo nastupima, igranju i drugim disciplinama. Jedna od novina je to što će se ove godine učenici takmičiti i u Horskom pjevanju kao zasebnoj kategoriji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO