Ferizović: SDP pokreće inicijativu o poboljšanju elektroenergetske mreže u Sandžaku

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar i opština Tutin nakon detaljne analize usaglasili su mere koje će doprineti poboljšanju energetskog sistema na njihovoj teritoriji. Takva inicijativa pokrenuta je zbog evidentnog problema koji je posebno izražen u poslednjem periodu a tiče se snabdevanja električnom energijom, kazala je na konferenciji za novinare član predsedništva Sandžačke demokratske partije Fazila Ferizović

Stari elektroenergetski objekti, izgrađeni u periodu kada su opštine u Sandžaku imale daleko manji broj stanovnika i pre nego je intenzivirana izgradnja privrednih objekata, stvaraju velike probleme. Razvoj ovih opština nije pratio razvoj elektroenergetske mreže, objašnjava ona.

”Sa tim uvezi, u analizi, donete su kratkoročne i dugoročne mere za poboljšanje elektroenergetskog sistema na teritoriji grada Novog Pazara i opštine Tutin. One se uglavnom odnose na sanaciju i izgradnju novih trafostanica, te izgradnju duplog dalekovoda Kraljevo- Novi Pazar. Najpre se treba krenuti sa izradom projektno-tehničke dokumentacije, zatim dobijanja neophodnih saglasnosti, a radiće se i na poboljšanju službe zadužene za održavanje elektroenergetske mreže, a predviđeno je i formiranje zajedničke radne grupe čiji zadatak će biti da poboljša komunikaciju između EPS-a i opština” objasnila je

Ideja je da potpisnici zajedničke inicijative budu gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik Opštine Tutin Salih Hot i da se pomenutim projektom najpre aplicira kod Ministarstva rudarstva i energetike.

Reč je o projektu čija vrednost premašuje cifru od 30 miliona evra, kazala je ona.

”Sandžačka demokratska partija je ovim, kao i mnogo puta do sada pokazala, da kada se radi o ovako bitnim stvarima nisu bitne političke ili bilo koje druge razlike, već je naš primarni cilj da obezbedimo bolji život građanima. Sitna politička provociranja i prebacivanje nadležnosti i odgovornosti su nam u ovom trenutku najmanje potrebna. Održavanje elektro energetske mreže nije u nadležnosti gradskih, odnonso opštinskih uprava, ali je nama u SDPu- u nadležnosti briga o našim građanima, a to je razlog zbog kojeg pokrećemo ovakvu inicijativu. Ovom problemu u SDP-u pristupa ozbiljno i na raspolaganje dajemo svoj stručni kadar. SDP je bio inicijator i inicijator brojnih velikih projekata, za to je najbolji primer Novi Pazar u kojem se u poslednjih nekoliko godina kvalitet života značajno promenio na bolje, i zato se nadamo da će ovaj višedecenijski problem uskoro početi da se rešava, a sve uz pomoć države” kazala je na kraju član član predsedništva Sandžačke demokratske partije Fazila Ferzović.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO