Naslovna Sport Fudbal Fenerbahče u polufinale lige Evrope

Fenerbahče u polufinale lige Evrope

fenerLazio je večeras na svom terenu dočekao Fenerbahče u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige . Susret je završen rezultatom 1:1 .

Domaćin je morao krenuti u napad od prve minute . Fener je u Rim došao sa dva gola prednosti . Prvu priliku na susretu imao je Candreva , ali nije bio precizan . Nastavio je Lazio sa napadima , ređale su se prilike Edersona , međutim mreža Demirela nije se tresla .

Gosti su zapretili preko Erkin , ali je ostalo 0:0 u Rimu . Nastavio je Lazio sa napadima , prijetili su i Candreva i Hernanes , međutim put do gola gostiju nisu pronašli . Silne prilike Candreve i Edersona u prvom poluvremenu nisu pronašle put do mreže Turaka , pa se na odmor otišlo bez golova .

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin , ali je udarac Kozaka u 48. minuti susreta bio neprecizan . Nastavio je Lazio sa napadima , ali je u 55. minuti opet Kozak bio neprecizan . Domaćin je do vođstva došao u 60. minuti susreta . Candreva je uposlio Senada Lulića , a naš reprezentativac je glavom matirao Demirela .

Nade domaćih trajale su do 73. minute susreta . Izjedačenje Feneru doneo je Erkin nakon asistencije Vebo . Do kraja susreta rezultat se nije menjao , a Fener je ukupnim rezultatom 3:1 izborio polufinale .


LAZ 1-0 FEN by Samu21213


LAZ 1-1 FEN by Samu21213

Exit mobile version