Fejsbuk otpočeo spajanje četova na Instagramu i Mesindžeru

Kompanija Fejsbuk je po svemu sudeći počela da integriše sisteme za čet za Instagramu i Mesindžeru (Messenger), obzirom da su pojedinim korisnicima iOS i Android uređaja još od petka počele da stižu poruke o ažuriranju aplikacija, prenosi portal The Verge.

Instagram mobilna aplikacija je, između ostalog, pojedinim urednicima tog portala poslala poruku “Postoji novi način da se pošalje poruka na Instagramu”, sa spiskom novih funkcija koji uključuju i “novi šareni izgled četova”, više emodžija, ali i “ćaskanje sa prijateljima koji koriste Fejsbuk”.

Nakon što se aplikacija ažurira, uobičajenu ikonicu za direktne poruke u gornjem desnom uglu Instagrama zamenjuje logotip Mesindžera, ali za sada još uvek nije moguće slati poruke sa jedne na drugu platformu.

Fejsbuk je pre više meseci najavio da planira da objedini platforme za razmenu poruka svojih izuzetno popularnih aplikacija Mesindžera, Instagrama i Vocapa (WhatsApp), da menja sopstvenu osnovnu infrastrukturu kako bi se korisnici koji su na samo jednoj od navednih aplikacija mogli da se povežu s drugim platfromama.

Direktor Fejsbuka Mark Cukerberg je takođe rekao da želi da sistem ima end-to-end enkripciju.

Fejsbuk je 2012. godine kupio Instagram za milijardu dolara, a 2014. godine je kupio Vocap za 19 milijardi.

izvor: Nova ekonomija

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO