Fehratović za Radio sto plus: Pokušaji prekrajanja granica nerealnost i utopija!

Predstavnik liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” Jahja Fehratović, koja u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) ima 16 većnika, smatra da ovaj nacionalni organ treba da se zalaže za Sandžak kao prekograničnu evropsku regiju.Reagujući na izjave Sulejmana Ugljanina o Autonomiji Sandžaka.
On je radiju Sto plus rekao, komentarišući proslavu „Dana samoopredeljenja“, da su pokušaji prekrajanja granica nerealnost i utopija i da veruje da to razume i predsednik Veća Sulejman Ugljanin.
“Verujem da će Ugljanin biti pametan i da će se zalagati za Sandžak kao prekograničnu evropsku regiju, na osnovu sporazuma koji već postoji u Crnoj Gori, a da će ustrajati i tražiti od državnih organa u Srbiji da to reše na sličan način. Nakon toga treba više raditi na poboljšanju uslova života svih naroda u Sandžaku, a svima je jasno, pa verujem i Ugljaninu, da je onaj koncept autonomije Sandžaka iz 1991. godine nerealan”, rekao je Fehratović.
Podsećamo da većnici liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” juče nisu prisustvovali svečanom delu sednice kojom su obeleženi “Dani samoopredeljenja”, a za koje su proglašeni 25.26. i 27. oktobar, u čast referenduma o autonomiji Sandžaka koji je organizovan 1991. godine.
Ugljanin je na tom skupu poručio mladima da imaju dobar osnov, pravo i dokumenta da prave državu.
Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO