Fehratović: Ugljanin je neozbiljan političar

Novi Pazar – Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice i šef vijećničke grupe “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” Jahja Fehratović smatra da je rezolucija o genocidu u Srebrenici valјana i potrebna, zbog čega su je vijećnici ove liste i podržali u BNV-u.

“Međutim, problematičan je način na koji tu rezoluciju predstavlјa predsjednik BNV-a. Uglјanin često obesmišlјava i upropašćava svaki valјan projekat koji bi koristio Bošnjacima, ali i svim građanima Srbije. Pogotovo je kontradiktoran kada istupa u vezi s određenim pitanjima, zavisno od situacije i pozicije na kojoj se nalazi”, kaže Fehratović.

On u izjavi za Politiku podsjeća da je Uglјanin “jedno govorio dok je bio u Beogradu, pa čak i kada se nadao da će biti ponovo u Beogradu, a sasvim drugo kada je u Sandžaku i bez nade da će se vratiti na ministarsku ili neku drugu poziciju u Vladi Srbije”.

Fehratović smatra da je problematičniji odnos srpskih medija koji prenose Uglјaninove izjave samo kada se tiču Beograda i centralnih vlasti i dodaje:

“Da se s ovolikom pažnjom odnose i prema njegovim izjavama koje se tiču Sandžaka i Bošnjaka, onda bi i građanima Srbije bilo jasno o kakvim konstantnim nebulozama je riječ, pa ne bi ni ovakve izjave uzimali za ozbilјno”, kaže Fehratović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO