Fehratović – Nema saradnje dok se ne odreknu paravjerske tvorevine IZS i ne rasvetli izbornu krađu u Tutinu!

Novi Pazar – Nosilac liste “Bošnjačko jedinstvo” Sulejman Ugljanin izabran je danas većinom glasova za predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), dok je protiv bilo svih 16 predstavnika liste “Za Bošnjačke, Sandžak i muftiju”.

Uprkos tome, ocenjeno je da je ovo istorijski dan za Bošnjake, koji su nakon dužeg vremena dobili legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno veće.

Nosilac liste “Za Bošnjačke, Sandžak i muftiju” JahjaFehratović je kazao da njegova lista nije zadovoljna odnosm države i implementacijom državnih zakona u pogledu zaštite ljudskih prava Bošnjaka, ali da smatra da je vrlo lako moguće da se sada zajednčkim snagama svih bošnjačkih intelektualaca taj status poboljša.
“Zato nam je bilo bitno da imamo ovaj organ preko koga ćemo aktivnim delovanjem uticati na donošenje i sprovođenje odluka kako bi se poboljšala prava Bošnjaka”, rekao je Fehratović na konferenciji za novinare.

Fehratović je, međutim, ponovio dva uslova za normalizaciju odnosa sa Ugljaninovom Strankom demokratske akcije Sandžaka, a to je da se ta stranka odrekne” paraverske tvorevine Adema Zilkića” i da se do kraja rasvetli izborna krađa u Tutinu.

I pored toga, rekao je Fehratović, oni će u Veću uvek podržavati ono što je dobro za Bošnjake.

Fehratović je na sednici tražio da se prva sednica odloži zbog manjkavosti Statuta i Poslovnika, ali da je Ugljanin rekao da je do glasanja moralo da dođe zbog zakonskih rokova.

Ugljanin je takođe rekao da suparnička lista iam pravo da se ne slaže ali da će se on sa pozicije predsednika truditi da u BNV-u od sada ne bude rasprava, polemika ili sukoba, bilo što bi, kako je rekao, moglo da liči na podele, već da će se sve rešavati unutar tog tela.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO