Fehratović – Mi se kao partija više zalažemo za jedinstvo islamske zajednice, odluka o listi u Ponedeljak.

Novi Pazar – Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović rekao je da će ova stranka do ponedeljka imati konačnu odluku o formiranju patriotske liste sa kojom će učestvovati na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ova stranka poslednjih dana vodila intenzivne razgovore sa predstavnicima brojnih kulturnih institucija o formiranju liste koja će biti sastavljena od istaknutih pojedinaca iz različitih sfera života.

“To će biti lista patriotskih snaga koja neće biti ni lista BDZS-a, već će u njoj biti inkorporirano više istaknutih pojedinaca, a mi ćemo svim svojim resursima stati iza nje i dati joj svu našu infrastrukturu na raspolaganje. Nadam se da ćemo sa takvom listom uspeti da ostvarimo najbolji rezultat na predstojećim izborima”, rekao je Fehratović.

On je pozdravio inicijativu predstavnika SDA Sandžaka da razgovaraju sa čelnim ljudima Islamske zajednice u Srbiji.

“Mi pozdravljamo stavove koji se odnose na opšte ujedinjenje bošnjačkog naroda, jer se mi kao partija više zalažemo za jedinstvo islamske zajednice nego za bilo koje učešće u vlasti”, naveo je Fehratović.

On je pozvao sve Bošnjake sa pravom glasa da provere da li su upisani u birački spisak bošnjačke nacionalne zajednice.

radio sto plus.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO