Fehratović – Izbori nelegalni, predsednik izborne komisije je kadar Borisa Tadića!

Novi Pazar – Nosilac liste Za BošnjaKe Sandžak i Muftiju ne priznaje rezultate ponovljenih izbora u Tutinu za koje tvrde da su još jedna izborna farsa i zatražio od Republičke izborne komisijeponavljanje izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće na sva 3 mjesta na područiju općine Tutin, kako bi se barem simbolički vratila šansa da Bošnjaci dobiju legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće.

Fehratović je rekao da “tokom glasanja i brojanja glasova, listi „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ bilo je onemogućeno da ima svoje članove u biračkim odborima i posmatrače, što je suprotno svim civilizacijskim, moralnim i zakonskim normama”.

Optužujući svoje oponente da su svih deset članova biračkih odbora bili su aktivisti ili članovi SDA Sandžaka on je kazao da je zbog te činjenice, njegova Lista je bila prinuđena da organizira nadzor izlaznosti na ponovljenim izborima pomoću video kamera. “Prema video dokumentu, broj glasova u odnosu na stvarno izašle je za 303 veći. Legalitet ovoj izbornoj krađi dao je zamjenik predsjednika Republičke izborne komisije, Ivan Šebek, inače kadar Borisa Tadića”.

“Izborna krađa u Tutinu predstavlja nastavak opstrukcije uspostave legitimnog Bošnjačkog nacionalnog vijeća i ovaj put to čine isti oni koji su spriječili konstituiranje Bošnjačkog nacionalnog vijeća prije četiri godine” rekao je Fehratović i dodao da ova lista “ne prihvata izborne rezultate sa područija općine Tutin i poduzeće sve pravne i civilizacijske mjere kako bi se građanima općine Tutin omogućilo da na slobodnim izborima iskažu svoju biračku volju”

 

Zato od Republičke izborne komisije tražimo da poništi ponavljanje izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće na sva 3 mjesta na područiju općine Tutin, kako bi se barem simbolički vratila šansa da Bošnjaci dobiju legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO