Fatma Idrizović preokretom do osmine finala u Istanbulu

Novopazarska teniserka Fatma Idrizović plasirala se danas u osminu finala na juniorskom ITF turniru četvrte kategorije u Istanbulu, koji se igra u dvorani na tvrdoj podlozi.

Peta nositeljka je u prvom kolu posle preokreta savladala kvalifikantkinju Saru Mikaču iz Bosne i Hercegovine sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6(5), 6:3).

Šesnaestogodišnja Novopazarka, koja je trenutno 241. juniorka sveta, u četvrtfinalu će odmeriti snage sa dobitnicom specijalne pozivnice Adom Pinarom Karabadžak iz Turske, koja je na startu dobila kvalifikantkinju Ajaku Kogu iz Japana sa 2:1 (3:6, 7:6 (5), 6:0).

Fatma Idrizović je u seriji nastupa u Istanbulu, gde je na prethodna dva ITF turnira treće kategorije najpre takmičenje završila u prvom kolu, a potom je stigla do osmine finala.

Ona je na ovogodišnjim ITF turnirima igrala i četvrtfinale prve kategorije u Plovdivu, kao i osminu finala drugih kategorija u Šiaulaiju i Bratislavi, dok u Pančevu (prva kategorija), Novom Sadu (druga kategorija) i Trnavi (treća kategorija) nije uspela da prođe prvo kolo.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO