FAP dobio novog direktora, štrajk zamrznut

1866

Nadzorni odbor Fabrike automobila Priboj (FAP) imenovao je Ranka Vukovića za novog generalnog direktora tog preduzeća, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević i dodao da su radnici zamrzli štrajk.

Vuković je bivši direktor Industrije motora Rakovica, a na novu dužnost je imenovan na predlog Vlade Srbije, koja formalno ne postavlja direktore preduzeća u restrukturiranju.

Radnici FAP-a su posle imenovanja novog generalnog direktora zamrzli štrajk i čekaju da vide kakav će biti njegov plan za rešavanje problema u toj fabrici.

“Naši zahtevi su opstanak FAP-a, isplata svih zaostalih zarada i povezivanje radnog staža. Pratićemo da li se radi na ispunjavanju tih zahteva i ako se uverimo da se to ne sprovodi opet ćemo stupiti u štrajk”, rekao je Mršević.

Radnici FAP-a su u ponedeljak odmrzli štrajk jer u četvrtak, 10. marta, nije imenovan novi generalni direktor, kako je ranije bilo dogovoreno. Štrajk radika FAP-a počeo je 23. februara, ali je zamrznut 3. marta posle dogovora s predstavnicima vlade o rokovima isplate zaostalih zarada i imenovanju nove uprave. Od tada su isplaćene dve od devet zaostalih zarada.

FAP zapošljava oko 650 radnika i jedno je deset preostalih preduzeća u restrukturiranju, čija zaštita od poverioca ističe 31. maja ove godine. Ako do tada ne bude nađeno rešenje, preduzeće mora da ide u stečaj.

izvor: N1