Naslovna Featured Istaknuto FakeNews Tragač: Novi Pazar nije pazario 5G bazne stanice

FakeNews Tragač: Novi Pazar nije pazario 5G bazne stanice

fakenews-tragac:-novi-pazar-nije-pazario-5g-bazne-stanice

NOVI PAZAR – Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović objavio je na svom Fejsbuk profilu informaciju da su na teritoriji Novog Pazara postavljene 5G bazne stanice. FakeNews Tragač je iz dve nadležne institucije dobio demanti ove tvrdnje.

Tokom poslednjih nedelju dana u Novom Pazaru prijavljen je veliki broj osoba zaraženih virusom korona, među kojima su i desetine lekara i medicinskih radnika. Kapaciteti bolnica su krajnje opterećeni, a kao vodeći uzrok „haosa po zdravlje ljudi“ predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović navodi 5G mrežu.

Iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje na radu Grada Novog Pazara za FakeNews Tragač kažu da nikada nisu izdali saglasnost za instalaciju radio baznih stanica mobilnih operatera za 5G mrežu: „U Novom Pazaru odnosno u Gradskoj upravi grada Novog Pazara nije bilo podnetih zahteva od mobilnih operatera za instalaciju 5G mreže“.

Predstavnica Službe za odnose sa javnošću Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Katarina Marković navodi da u Srbiji postoji samo jedna 5G bazna stranica, koja služi za testiranje i koja je po završenim testovima isključena: „Ona se nalazi u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari. Nijedna druga 5G bazna stanica u Srbiji ne postoji”, precizirala je Marković u izjavi za Tragač.

Fejsbuk objava Sandulovića podeljena je više od 2600 puta, uz više od 1000 komentara i 2500 reakcija. O nemogućnosti prenošenja virusa putem 5G tehnologije Tragač je već pisao krajem marta ove godine.

FakeNews Tragač

Exit mobile version