Naslovna Tehnologija Internet Facebook želi da animira korisnike uvođenjem nove aplikacije

Facebook želi da animira korisnike uvođenjem nove aplikacije

Facebook planira uvođenje samostalne kamera aplikacije s kojom će ponovo zainteresovati korisnike.

Na taj način moći će da se deli više originalnog sadržaja, poručuju iz Facebooka. Aplikacija koja je još uvek u ranoj fazi razvoja, navodno će podržavati live streaming kao i fotografije i video.

Iz kompanije se nadaju da će razvoj aplikacije podstaći pasivne korisnike koji sve manje govore o svom životu putem Facebooka.

Prema izveštaju web stranice za tehnologiju i vesti, do sredine 2015. godine originalno deljenje ličnih stvari na Facebooku je opalo za 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Trend je posebno izražen među korisnicima mlađim od 30 godina. Facebook sada svakodnevno korisnike podseća na praznike i značajne datume. Takođe je pokrenuta opcija “Na današnji dan”.

Facebook je nedavno uveo i opciju “Facebook Live”, koju su prethodno mogli da koriste samo pojedinci.

“Facebook Live je kao da imate televizijsku kameru u svom džepu. Svako sa mobilnim telefonom sada ima mogućnost da emituje sadržaj bilo gde u svetu. Kada komunicirate putem opcije Live, osećate se povezanim na ličnom nivou. Ovo je veliki napredak u našoj komunikaciji i stvoriće nove prilike za zbližavanje ljudi”, napisao je na svojevremeno Mark Zakerberg.

izvor: B92

Exit mobile version