Naslovna Tehnologija Facebook kupio MSQRD aplikaciju

Facebook kupio MSQRD aplikaciju

Kompanija Facebook kupila je popularnu aplikaciju MSQRD, koja korisnicima omogućava pravljenje fotografija i videa pomoću “face-swapping” tehnologije, odnosno postavljanja različitih efekata i maski na lice ili čak zamjenu lica za neki drugi lik.   
MSQRD aplikaciju napravila je kompanija Masquearade iz Bjelorusije, a u njoj postoji veliki broj različitih maski koje korisnici virtuelno “lijepe” na svoja lica.MSQRD, koja korisnicima omogućava pravljenje fotografija i videa pomoću “face-swapping” tehnologije.
Aplikacija je za kratko vrijeme postala hit, a fotografije napravljene njom preplavile su društvene mreže.
Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, ovu kupovinu obznanio je u videu na kojem nosi masku Iron Mana, koristeći upravo ovu aplikaciju. 

“Ne, nisam izgradio i masku Iron Mana. Koristim aplikaciju Masquerade. Uzbuđen sam jer želim da podijelim s vama to da se tim koji stoji iza Masqueradea pridružuje Facebooku”, rekao je u videu. 
Direktor Masqueradea Eugen Nevgen rekao je da će u sklopu Facebooka moći doći do ljudi na način koji prije nije bio moguć. 
“Za početak, moći ćemo približiti našu tehnologiju Facebookovoj publici koja broji 1,6 milijardi ljudi.”
Iz Facebooka je potvrđeno da će aplikacija nastaviti da funkcionira odvojeno od svih drugih proizvoda ove društvene mreže.

MSQRD je besplatan i dostupan za Android i iOS.

https://youtu.be/pQw8aejqJe4

Exit mobile version