Naslovna Featured Istaknuto Evropski Progres nastavlja da podržava projekte iz Novog Pazara

Evropski Progres nastavlja da podržava projekte iz Novog Pazara

Novi Pazar – Evropska unija i Vlada Švajcarske će preko razvojnog programa Evropski PROGRES obezbediti sredstva u visini od više od dva i po miliona evra za nove projekte koji za krajnji cilj imaju bolji život stanovnika i stanovnica 34 opštine na jugoistoku i jugozapadu Srbije, odlučeno je danas na drugom Godišnjem sastanku Upravnog odbora Evropskog PROGRES-a u Vranju. Odobrena podrška između ostalog podrazumeva finansiranje 14 lokalnih infrastrukturnih projekata vrednosti 1.5 miliona evra i 17 mikro i malih preduzeća od 253.880 evra. Evropski PROGRES će takođe kroz nabavku opreme u vrednosti od 183.307 evra podržati 22 mladih ljudi da počnu svoj biznis.

 

 
Kako je za televiziju Novi Pazar rekao pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević Evropski PROGRES je podržao i u Novom Pazaru nekoliko projekata vezanih za mikro i mala preduzeća koja će zaposliti za sada, mali broj ljudi, ali se svi nadaju da će ta preduzeća izrasti u velika i ozbiljna i da će, za koju godinu moći da zaposle ozbiljan broj novih radnika. On je naveo da je Gradu odobreno još nekoliko značajnih projekata.
“Veoma značajan je onaj koji se tiče izrade Plana detaljne regulacije Golije, koji smo dobili zajedno sa Sjenicom, Raškom i Ivanjicom. Tu se radi o tz. linijskoj infrastrukturi. Takodje, radiće se plan detaljne regulacije za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda ” – najavio je Suljević.
On je kazao da, osim sa Evropskim PROGRESOM, Novi Pazar saradjue sa brojnim drugim donatorima i posebno istakao predstojeću saradnju sa novrveškom ambasadom.
“Norveška ambasada će finansiarti rekonstruukciju krova na osnvnoj školi “Stefan Nemanja”, a takođe ćemo uz njihovu pomoć konačno rešiti dugogodišnji problem grejanja sa kojim se đaci ove škole sučavaju na ročito zimi” – najavio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za medjunarodne projekte.
Suljević je rekao i da će uskoro početi realizacija projekta izgradnje Urgetnog bloka koji će finansijski podržati Evropski PROGRES, a da od TIKE narednih dana treba da stignu i dva pogrebna vozila za JKP “Gradska čistoća”.

Exit mobile version