Srijeda, 6 Jula, 2022
NaslovnaVijestiEvropska komisija želi datum Srbiji 25. juna

Evropska komisija želi datum Srbiji 25. juna

016

Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je da je cilj Evropske komisije da Srbija 25. juna dobije datum za početak pristupnih pregovora.

“Do tada Vlada Srbije treba da nastavi sa uspešnim sprovođenjem unutrašnjih reformi, kao i sa implementacijom sporazuma Beograda i Prištine”, rekao je File na sastanku sa potpredsednicom vlade za evropske ingegracije Suzanom Grubješić.

Prema Fileovim rečima, potrebno je upotpuniti institucionalni okvir za borbu protiv korupcije i reformu pravosuđa, kao i obezbediti punu nezavisnost institucija koje se bave nadzorom rada izvršne vlasti.

Potpredsednica Vlade istakla je da je Srbija u potpunosti institicionalno spremna za pregovore i da želi da se kroz taj proces ubrzano modernizuje kao društvo.

“Pred nama je velika obaveza i odgovornost da se u potpunosti okrenemo unutrašnjim reformama koje će stvoriti uređeno i pravednije društvo po meri običnog čoveka”, izjavila je Grubješić.

Ona je dodala da je konačno došlo vreme da se umesto evropskim uslovima bavimo evropskim standardima, a samo od nas zavisi koliko ćemo brzo ići.

“Zbog toga očekujemo da u junu dobijemo priliku da zakoračimo u taj nepovratni proces koji će našu zemlju uvesti u veliku evropsku porodicu”, poručila je Grubješić.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Ministarstva pravde Gordana Stamenić i pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO