Evropska elita u Prijepolju

Prijepolje – Međunarodni atletski miting održaće se 4. septembra u Prijepolju, potvrdio je predsednik Skupštine opštine Vukosav Tomašević.

“Organizatori mitinga su Atletski savez Srbije i opština Prijepolje. Očekujemo učešće gotovo kompletne atletske reprezentacije Srbije i brojnih stranih atletičara. Miting se održava dvadesetak dana po završetku Evropskog prvenstva u Cirihu i to je prilika da Prijepolje bude domaćin značajnim evropskim atletskim imenima”, rekao je Tomašević.

U Prijepolju postoje dobri uslovi za atletska takmičenja pošto staza i borilišta ispunjavaju kriterijume Atletskog saveza Srbije.

Tomašević je istakao da će nagradni fond mitinga biti oko 5.000 evra, ali i da su predvidjene dodatne nagrade. On je rekao da je cilj organizatora da atletski miting u Prijepolju postane tradicionalan.

“U stalnom smo kontaktu sa Atletskim savezom Srbije čiji je generalni sekretar Slobodan Branković u više navrata boravio u Prijepolju. Obezbedili smo nagradni fond od oko 5.000 evra a predviđene su i ekstra nagrade za atletičare koji postignu posebno vredne rezultate. Naš cilj je da atletski miting u Prijepolju postane tradicionalan”, rekao je Tomašević.

Takmičenja u trkama na 100 metara, 400 metara, 1.500 metara i skoku u dalj održaće se u muškoj i ženskoj konkurenciji. U trkama na 800 i 3.000 metara i bacanju kugle učestvovaće muškarci, a atletičarke će se takmičiti u trci na 5.000 metara.

Sandzakahaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO